Κλειστά τα σχολεία στην Κίσσαμο Χανίων μετά τα 6,1 Ρίχτερ: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Αναστάτωση προκλήθηκε σε σχολεία του νομού Χανίων. Φωτογραφία από το Νeaκriti.gr.




Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε περί τις 9.20 το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών».

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά Μέσα στην Κίσσαμο Χανίων, έπεσαν σοβάδες στα κτήρια που στεγάζονται το ΕΠΑΛ και ΓΕΛ ενώ υπήρξε, φυσιολογικά, αναστάτωση σε πολλά σχολεία της Κρήτης.

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Νέα Κρήτη», στα σχολεία του Ηρακλείου αλλά και των Χανίων, οι μαθητές βγήκαν προληπτικά έξω από τις αίθουσες, παραμένοντας στις αυλές και εφαρμόζοντας με τον τρόπο αυτό, το πρωτόκολλο για τους σεισμούς ενώ λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους, αφού τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι «μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές».

Επιπλέον, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νησί.  Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/A.Νομικού,  Nea Kriti

Σεισμολόγοι: Αποσυνδέουν τα 6,1 R με το Δυρράχιο, εξηγούν γιατί σείστηκε η μισή Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: