Κλειστά τα σχολεία σε Πιερία, Χαλκιδική, Θάσο: Πτώσεις δένδρων στην Θεσσαλονίκη [photos, videos]

File Photo: Καταστροφές στο οδικό δίκτυο από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Πτώσεις δένδρων προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε επτά περιπτώσεις για κοπές και απομακρύνσεις κλαδιών και κορμών δένδρων από το οδόστρωμα, οι περισσότερες απ’ αυτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες σε Καλαμαριά και Κορδελιό.

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους. Ράδιο Θεσσαλονίκη

Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά σε δύο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επενέβησαν οι πυροσβέστες καταγράφηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι δυνατές ριπές ανέμου -που συνεχίζουν μέχρι και τις πρωινές ώρες- μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα στους δρόμους και γι’ αυτό το λόγο η Τροχαία συνιστά την προσοχή στους οδηγούς οχημάτων.

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από την πτώση των δέντρων. Ράδιο Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Πιερία, όπου τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα.

Πλημμύρισα πολλοί δρόμοι στην Πιερία. Πηγή facebook, Αθανάσιος Λιακόπουλος

Κλειστά θα μείνουν σήμερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, μετά τα προβλήματα κακοκαιρίας των προηγούμενων 24ωρων. Πάντως, στον νόμο Χαλκιδικής δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στο νησί της Θάσου τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019. Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο της Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο πιθανώς να πλήξει το νησί που ακόμη μετράει τις πληγές του τις οποίες άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, και στα δύο ρεύματα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal