ΚΚΕ: Όχι σε κάθε συνομοσπονδιακή, διχοτομική λύση δύο κρατών στο Κυπριακό

File Photo: Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL




Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θανάση Παφίλη και τον υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ Ελισαίο Βαγενά, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία του Κυπριακού, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σημείωσε πως το κόμμα «αντιτάσσεται σε κάθε είδους διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση δύο κρατών και στηρίζει τη δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στην κατεύθυνση της Ενιαίας Κύπρου, μιας κρατικής οντότητας, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, κυρίαρχο στη χώρα του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Γ.Μ.

Γιούνκερ στο Politico: Ζω με την ελπίδα ότι η επανένωση της Κύπρου μπορεί να συμβεί

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: