Κεφαλογιάννης: «Τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και σύνορα της Κύπρου»

File Photo: Σκληρή γλώσσα για την Τουρκία από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετεί το πλαίσιο για τις κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό», τόνισε σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Θα επιβάλλονται κυρώσεις

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις έναντι προσώπων που ευθύνονται για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, θα απαγορεύεται η μετάβασή τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δεσμεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα απαγορεύεται σε πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν κεφάλαια και χρηματοδότηση σε όσους παράνομα εμπλέκονται στις γεωτρήσεις.

Ευρωπαϊκό κεκτημένο

«Τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και σύνορα της Κύπρου. Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα πρέπει, λοιπόν να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Αρμένης

Κλείνει η «πόρτα» της ΕΕ για την Τουρκία, εκτιμά ο Κεφαλογιάννης: «Βλέπει» επιθετικότητα την επόμενη μέρα…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal