Κατασκοπευτικό βαν: Ποια η σχέση της Αστυνομίας της Κύπρου με τους Ισραηλινούς

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Λευκωσία 22 Νοεμβρίου 2019.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, «ο οποίος του κοινοποίησε τα όποια (στοιχεία) προέκυψαν από τις ανακρίσεις, τα οποία κατά τον ένα ή άλλο τρόπο συνδέουν την Αστυνομία με τις υπό διερεύνηση εταιρείες ή πρόσωπα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών, δεν προκύπτει κανένας λόγος, ο οποίος θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κώλυμα για την Αστυνομία όπως συνεχίσει η ίδια τις έρευνες τις οποίες έχει αρχίσει.

Η ενημέρωση από την Αστυνομία θα συνεχιστεί.

  • Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης στο Προεδρικό, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι η σχέση του σώματος με την υπό διερεύνηση ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία «είναι τέτοια που δεν θα επηρεάσει τις έρευνες».
  • Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης, «ο εξοπλισμός που αγοράστηκε από την εταιρεία δεν έχει σχέση με την Αστυνομία. Ο εξοπλισμός της Αστυνομίας είναι κάτι που διερευνούμε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στον οποίο επεξήγησε πλήρως τη «σύνδεση» της Αστυνομίας με τις υπό διερεύνηση εταιρίες ή πρόσωπα.

Από την όλη ενημέρωση που έτυχε, ο Γενικός Εισαγγελέας του εξέφρασε την άποψη, ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί οποιοδήποτε κώλυμα που θα παρεμποδίζει την Αστυνομία στο να συνεχίσει τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας, διαβεβαιώνει, ότι θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, ούτως ώστε να διερευνηθεί πλήρως και με κάθε αντικειμενικότητα, το όλο ζήτημα.

Πηγή: Philenews

Στο Προεδρικό ο σάλος για το κατασκοπευτικό βαν: Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη-Κυπριανού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: