Κατανόηση μεταξύ των Γερμανών ζητά η Μέρκελ με αφορμή την επέτειο της πτώσης του Τείχους

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρακολουθεί τη συνάντηση των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και της Χριστιανικής Ένωσης (CSU) στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Βερολίνο, Γερμανία, Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019. EPA, HAYOUNG JEON




Τριάντα χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου γιορτάζει τις ημέρες αυτές η Γερμανία και με την ευκαιρία αυτή η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Σπίγκελ, μιλώντας για την δική της εμπειρία, μια και προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

  • Όπως δήλωσε η Καγκελάριος «η ενοποίηση της Γερμανίας έγινε από κοινού, από τους ανατολικούς, αλλά και τους δυτικούς, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο τότε Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ είχε μεγάλο πολιτικό ταλέντο και απολάμβανε της εμπιστοσύνης των συμμάχων. Αυτό έπαιξε μεγάλο πολιτικό ρόλο».

Η κυρία Μέρκελ συνέχισε, σημειώνοντας όμως ότι «πρέπει να πούμε πως η ειρηνική επανάσταση της 9ης Νοεμβρίου 1999 υπήρξε το έργο των πολιτών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας».

  • Υπογράμμισε δε πως «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος διάλογος μεταξύ των πολιτών της πρώην Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας (..) Είναι γεγονός πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις εμπειρίες της ζωής μεταξύ ανατολικών και δυτικών. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να συζητήσουμε περισσότερο μεταξύ μας ώστε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο».

ΚΥΠΕ, Παντελής Βαλασόπουλος

Καταβεβλημένος, αλλά με ηχηρά μηνύματα ο Γκορμπατσόφ: Κολοσσιαίος ο κίνδυνος, όσο υπάρχουν πυρηνικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: