Κατά 22.000 υπεράριθμοι οι μετανάστες στις δομές φιλοξενίας: Σημαντική η συμβολή των Ε.Δ.

File Photo: Από τη Μόρια στη Γερμανία 20 ανήλικοι πρόσφυγες. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Την ώρα που η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη και πάλι στην Ελλάδα, για το προσφυγικό θέμα και που εντός των τειχών το θέμα του μεταναστευτικού εξελίσσεται μέρα με τη μέρα στην “καυτή πατάτα” για την κυβέρνηση, τα επίσημα στοιχεία που εκδίδονται μια φορά την εβδομάδα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος το οποίο μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται.

Καθημερινά στα νησιά του Αν. Αιγαίου καταφτάνουν εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών διατηρώντας σε υψηλούς αριθμούς τα ποσοστά και παρά τις όποιες προσπάθειες αποσυμφόρησης έχει κάνει η κυβέρνηση με την μεταφορά μεταναστών σε δομές της ενδοχώρας.

Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν καθημερινό αγώνα στην οριογραμμή με την Τουρκία με φόντο και την ρητορική έντασης που διατηρείται από την Τουρκία για το θέμα αυτό.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 21 Νοεμβρίου 2019 διαμένουν σε 34 δομές διαχείρισης ΕΔ, 52.909 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.708 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Έβρου και Μαλακάσας) έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 21 Νοεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 35.346 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 236 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

 

Δωρεά 10 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών στο Λ.Σ. από την ΕΕΕ: Συνάντηση με Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: