Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί των τουρκικών ΜΜΕ, τονίζει ο Πλακιωτάκης

File Photo: Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στη διάψευση των όσων ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ ότι έγιναν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Χίου προχώρησε και ο Υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Μετά το Λιμενικό Σώμα και ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι το σκάφος του Λιμενικού δεν πυροβόλησε κατά του σκάφους που μετέφερε μετανάστες, αλλά έριξε προειδοποιητικά πυρά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός, τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Κατηγόρησε μάλιστα τη γειτονική χώρα ότι «για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο διάστημα διακινούν ψεύτικες ειδήσεις», με σκοπό να κρύψουν ότι, «παραβιάζουν οι ίδιοι τις συνθήκες της Συμφωνίας».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επανάλαβε ότι τα στελέχη του Λιμενικού «επιχειρούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή».

Ερωτηθείς αν το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του σκάφους, επιβεβαίωσε, σημειώνοντας πως «το συγκεκριμένο σκάφος είχε απασχολήσει πολλές φορές το ΛΣ».

«Εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο παράγοντα για τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις», είπε για τους Τούρκους και εξήγησε πως σε πρώτη φάση, το σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπήρξε επικοινωνία με τα ελληνικά σκάφη και στη συνέχεια επέστρεψε στο Τσεσμέ.

«Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι, «πρώτο μας μέλημα είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής», ωστόσο φυλάσσονται τα σύνορα, ενώ τόνισε ότι, «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Τέλος, ερωτηθείς για τον απαχθέντα ναυτικό, είπε πως «διεξάγονται συνομιλίες» και εξέφρασε την ευχή «να ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία για τον 20χρονο».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Διαψεύδει το Λιμενικό τους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ για πυροβολισμούς κατά μεταναστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: