Κακός επιθετικά και αμυντικά ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ: Τον “εκτέλεσε” από τα 6.75 η Μακάμπι

File Photo: Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης σε παλαιότερο αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




«Βροχή» από τρίποντα (13/28) με θύτες έξω από τα 6.75 τους Σκότι Ουίλμπεκιν και Τάιλερ Ντόρσεϊ (19π. έκαστος) δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και παραδόθηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (90-65), αφήνοντας αναξιοποίητη τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Στο ντεμπούτο του Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ, οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν τους σκληρούς Ισραηλινούς να βρουν ρυθμό και συμβιβάστηκαν με την 3η ήττα τους σε 6 αγωνιστικές στη Euroleague. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν εξαιρετικό passing game και γυρίζοντας με ταχύτητα την μπάλα έβρισκαν διαρκώς τον ελεύθερο παίκτη. Ο Ολυμπιακός «κυνηγούσε» την αντίπαλό του στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ κάθε φορά που με δικό του σερί πλησίαζε απειλητικά, η Μακάμπι ξέφευγε με χαρακτηριστική άνεση πετυχαίνοντας μακρινά σουτ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 16 πόντους, 12 είχε ο Μπράντον Πολ, αλλά με 6/21 τρίποντα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία τύχη.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην επιστροφή του στο ΣΕΦ. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παρέδωσαν στον πρώην προπονητή ένα κάδρο με μια φωτογραφία που έγραφε: «Σε ευχαριστούμε κόουτς». Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν θερμά τον νυν τεχνικό της Μακάμπι δείχνοντας την εκτίμηση προς το πρόσωπο του Γιάννη Σφαιρόπουλου και όσα πέτυχε ο Ολυμπιακός υπό την τεχνική καθοδήγησή του.

Χωρίς τον τραυματία Κώστα Παπανικολάου αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, ενώ εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Ουέιντ Μπάλντγουιν και Ίθαν Χαπ που δεν υπολογίζονται από τον Κεστούτις Κεμζούρα.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-45, 56-68, 65-90

Με Τσέρι, Σπανούλη, Πολ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε στη βασική πεντάδα τους Ουίλμπεκιν, Ουόλτερς, Ζούσμαν, Κάσπι και Μπλακ. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε γρήγορα με +7, 9-2. Ο Πάντερ πήρε τη θέση του Πολ και έκτοτε η Μακάμπι άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» τα περίμεναν όλα από τον Γιώργο Πρίντεζη (6π.) προσπερνώντας για πρώτη φορά, 15-17, με 4 σερί πόντους του Τάρικ Μπλακ. Ο Τέιλορ Ρότσεστι που πέρασε στη θέση του Σπανούλη ισοφάρισε σε 17-17. Ο Μπράντον Πολ δέχτηκε τεχνική ποινή για flopping με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να δίνει διαφορά τεσσάρων πόντων, 17-21 στη Μακάμπι (ευστόχησε και στη βολή). Οι Ισραηλινοί είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έπαιζαν δυνατά στη ρακέτα και το σκορ της 1ης περιόδου διαμόρφωσε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, 21-24, Οθέλο Χάντερ.

Oι «ερυθρόλευκοι» είχαν λάθος επιθετικές επιλογές στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η Μακάμπι για το 22-29 (+7). Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου βρήκαν ρυθμό και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα (δύο από τον Ουίλμπεκιν, ένα από τον Ντόρσεϊ και ένα από τον Νέιτ Ουόλτερς) προσπέρασαν με +10 πόντους, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, 35-45. Όμως, μέσα σε ένα λεπτό, η ομάδα του Πειραιά έριξε τη διαφορά στο -5, χάρη σε φόλοου του Βεζένκοφ και τρίποντο του Πάντερ, 40-45.

Την ίδια πεντάδα με την αρχική παρέταξε ο Κεμζούρα με την έναρξη της 3ης περιόδου και ο Μπράντον Πολ ευστόχησε σε τρίποντο με το… καλημέρα του β΄ μέρους, ολοκληρώνοντας ένα σερί 8-0 για τον Ολυμπιακό, 43-45. Μία ακόμη φορά, όμως η Μακάμπι βρήκε πόντους από τον Ουίλμπεκιν και με σερί 6-0 και «άγγιξε» ξανά το +8, 43-51. Πρίντεζης, Σπανούλης και ένα ακόμη τρίποντο από τον Μπράντον Πολ είχαν ως αποτέλεσμα ένα σερί 7-0 των παικτών του Κεμζούρα, για το 50-53. Στην άμυνα, όμως οι «ερυθρόλευκοι»… έμπαζαν από παντού! Οι Κάσπι και Ουόλτερς πέτυχαν από ένα τρίποντο αμέσως μετά και ο Μπράιαντ με δίποντο έβαλε μπροστά για πρώτη φορά με +11 πόντους, 50-61, το σύλλογο του Τελ Αβίβ. Ένα ακόμη τρίποντο από τον Τζον Ντιμπαρτολομέο και 4 πόντοι του Χάντερ έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +12, 56-68 (σκορ 3ης περιόδου). Στα τελευταία πέντε λεπτά της 3ης περιόδου, ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις 6 πόντους (2 ο Πρίντεζης, 2 ο Ρότσεστι και 1 ο νεοαποκτηθείς Ουίλι Ριντ που είχε περάσει για πρώτη φορά στο 3ο δεκάλεπτο).

Ο Κουζμίνσκας προσπάθησε με τρίποντο να δώσει έναυσμα στους συμπαίκτες του ια ανατροπή (59-70), με τον Έισι να απαντά άμεσα, πάλι έξω από τα 6.75, 59-73. Ο Οθέλο Χάντερ ανέλαβε δράση στη ρακέτα, οι Σκότι Ουίλμπεκιν και Τάιλερ Ντόρσεϊ συνέχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν… βαρέλι και 3,5 λεπτά πριν τη λήξη, η Μακάμπι είχε ξεφύγει με +20 πόντους, 61-81. Ο Γιώργος Πρίντεζης πάλευε για την… τιμή των όπλων, πέτυχε 4 σερί πόντους φτάνοντας τους 16 προσωπικούς, για το 64-81. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ευστόχησε ξανά σε τρίποντο, 65-84, το οποίο ήταν το 12ο εύστοχο στο σύνολο για την ομάδα του και τρίτο προσωπικό. Ο Ντόρσεϊ ήθελε κι άλλο τρίποντο και το πέτυχε για το 65-90, στα 37΄΄ πριν τη λήξη.

Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεστούτις Κεμζούρα): Πάντερ 4 (1), Ρότσεστι 4, Πολ 12 (2), Σπανούλης 8 (1), Τσέρι 4, Μιλουτίνοβ 3, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 16 (1), Κουζμίνσκας 6 (1), Ρούμπιτ 5, Ριντ 1.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 4, Ουίλμπεκιν 19 (4), Εϊσι 8 (1), Χάντερ 8, Κάσπι 9 (1), Ντόρσεϊ 19 (4), Ντιμπαρτολομέο 4 (1), Ουόλτερς 10 (2), Κοέν 2, Μπλακ 4, Ζούσμαν 3.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ασπασία Βελονάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: