Ηγετικό στέλεχος του “Ρουβίκωνα” στα χέρια της αστυνομίας: Επιχείρηση τη νύχτα στα Εξάρχεια

Φωτογραφία via OPEN TV




Στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στα Εξάρχεια συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του “Ρουβίκωνα”, ανέφερε η εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 5.30” του καναλιού OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν τους δράστες και η αστυνομία περικύκλωσε ένα χώρο στα Εξάρχεια, όπου και συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του “Ρουβίκωνα”.

Προηγήθηκε η επίθεση στους αστυνομικούς. Μετά την επίθεση ξεκίνησε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πήγε σε γνωστό καφενείο στην οδό Τσαμαδού, όπου προσπάθησε να εισέλθει εντός. Κατά την διαδικασία, προχώρησαν στη προσαγωγή 18 συνολικά ατόμων, με μία από τις προσαγωγές να μετατρέπεται σε σύλληψη, αυτή του στελέχους του Ρουβίκωνα.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διακομίστηκε χθες το βράδυ, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση αγνώστων ατόμων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 22:00, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαρ.Τρικούπη.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 6 προσαγωγές.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έπειτα από επίθεση ομάδας ατόμων, αργά χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ συνελήφθη ένας 27χρονος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα συγκεκριμένα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: