Η Ντόρα αποφάσισε να γίνει η φωνή της συνείδησης της ΝΔ: το άδειασμα σε Κυρανάκη & Πλεύρη

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη στην Ολομέλεια της Βουλής. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ρεπορτάζ Hellas Journal

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε ποτέ ότι θα ήθελε να είναι η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αναγκάστηκε τελικά να… συμβιβαστεί με το μοιραίο.

Όμως όπως όλα δείχνουν αποφάσισε, αφού δεν μπορεί να γίνει ούτε υπουργός, όσο πρωθυπουργός είναι ο αδελφός της να διεκδικήσει για τον εαυτό της έναν διαφορετικό, διακριτό ρόλο.

Αποφάσισε να γίνει η φωνή της συνείδησης της ΝΔ. Όπως πιστεύει η ίδια έχει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κυρίως δεν έχει κάποιον άλλο να διεκδικήσει τη θέση αυτή καθώς ο ένας που θα μπορούσε να έχει αυτό το ρόλο δεν μιλά πολύ και ο άλλος είναι… εξόριστος στις Βρυξέλλες. Ο δε, τρίτος, απλώς παλεύει για να δικαιωθεί στην υπόθεση της Novartis.

Σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικής εντάσσεται και το μεγαλοπρεπές άδειασμα που έκανε στους βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Θανάση Πλεύρη που έσπευσαν να συνταχθούν με τη επιεικώς βλακώδη και άθλια πρωτοβουλία να διοργανώσουν μπάρμπεκιου έξω από την προσφυγική δομή στα Διαβατά.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δήλωσε ότι, οι νεοδημοκράτες βουλευτές, δεν κατάλαβαν το θέμα για το οποίο μιλούσαν.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις»

Και συνέχισε: «Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: