Η φορολοταρία αλλάζει με μεγαλύτερα ποσά, συχνότερες κληρώσεις και Ι.Χ για δώρα




Με μεγαλύτερα ποσά και συχνότερες κληρώσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να επαναφέρει το όλο και μειούμενο ενδιαφέρον των φορολογουμένων για τις φορολοταρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ του ιστότοπου ifimerida «τα ποσά θα ανέβουν, χωρίς να είναι σαφές εάν θα αυξηθεί και το κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ. Το πιθανότερο είναι ότι οι τυχεροί θα είναι, πλέον, πολύ λιγότεροι από σήμερα κι έτσι θα μοιράζονται πολύ μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κληρώσεις να γίνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ίσως και σε εβδομαδιαία βάση, ενώ για να τονωθεί το ενδιαφέρον των φορολογούμενων».

Είναι δε πιθανόν να γίνονται οι κληρώσεις δημοσίως, με ειδική εκπομπή.

Επανέρχεται επίσης η ιδέα, πάντα κατά την ίδια πηγή, για κληρώσεις δώρων, πρόβλεψη που υπάρχει στο ισχύον πλαίσιο της φορολοταρίας και κάπως έτσι επανέρχεται και η ιδέα τα δώρα αυτά να προέλθουν από τη λίστα αυτοκινήτων που έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στον ΟΔΔΥ.
Το ενδεχόμενο κλήρωσης ακινήτων δεν φαίνεται να είναι εφαρμόσιμο καθώς προσκρούει στους φόρους που τα συνοδεύουν αλλά και στο νομικό καθεστώς που τα διέπει, εάν δηλαδή είναι απαλλαγμένα από βάρη.

Πηγή: iefimerida

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: