Η φήμη της χώρας, σημαντικότερη από μία έπαυλη, λέει ο Γεωργιάδης

File Photo: Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.ΚΥΠΕ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚ
Η συνέχιση του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος είναι συνυφασμένη με τους αυστηρότερους ελέγχους, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας πως σημασία έχει η φήμη της χώρας και όχι η πώληση ακόμη μίας έπαυλης.

  • Στον απόηχο των περιπτώσεων παραχώρησης της κυπριακής υπηκοότητας σε αμφιλεγόμενους επενδυτές, ορισμένοι εκ των οποίων είναι καταζητούμενοι, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη που ήταν μεμονωμένα μεν αλλά όχι ασήμαντα, όπως είπε.
  • «Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε, προφανώς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ενώ οι πιο ουσιαστικές διαρθρωτικές κινήσεις σε σχέση με το πρόγραμμα έχουν γίνει από τις αρχές του έτους», είπε.

Τόνισε πως η σημασία του προγράμματος και η συμβολή του στην οικονομία δεν πρέπει να υποτιμάται, για να σημειώσει πως η συνολική επίπτωση του προγράμματος είναι θετική ασφαλώς αλλά σχετικά μικρή.

«Αλλά το κάθε τι που βοηθά την οικονομία μας, συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι, θεωρώ καλοδεχούμενο», είπε, προσθέτοντας πως ως εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων έχει τύχει αξιοποίησης και από άλλες χώρες.

  • Όπως είπε, πλέον το πρόγραμμα λειτουργεί σε μια διαφορετική βάση με πολύ πιο αυστηρούς και αξιόπιστους ελέγχους και με πολύ συγκεκριμένα και διευρυμένα κριτήρια αποκλεισμού, στο βαθμό βέβαια που κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το νέο αυστηρότερο πλαίσιο έχει ουσιαστικά σκοτώσει το πρόγραμμα.

Λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την αυστηρή προσέγγιση, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως ο αυστηρότερος έλεγχος είναι προϋπόθεση συνέχισης του σχεδίου.

«Και πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το καλό όνομα και η φήμη της χώρας έχουν πολύ πιο μεγάλη αξία από την πώληση μια ακόμη έπαυλης», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα –
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/11/2019

Κατάλυση κάθε έννοια δικαίου από το ψευδοκράτος: «Αγόρασε» την έπαυλη Όραμς στη Λάπηθο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal