Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Διάφορα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες. Κυριαρχούν το θέμα των αυξήσεων σε προμήθειες και χρεώσεις τραπεζών και οι αντιδράσεις, το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού με αφορμή και τις κινητοποιήσεις χθες των αγροτικών οργανώσεων καθώς και οι πολιτογραφήσεις και οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «STOP στις Τράπεζες» και αναφέρει ότι τα κόμματα καλούν τις τράπεζες να αποσύρουν τις αυξήσεις σε προμήθειες και χρεώσεις και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για συναντήσεις. Αλλού αναφέρει ότι όλα δείχνουν ΟΧΙ στις απεργίες στο δημοψήφισμα των εκπαιδευτικών την Δευτέρα για τα τετράμηνα. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κάθοδο Λουτ ενόψει τριμερούς.

«Δύσκολο το εγχείρημα αφαίρεσης υπηκοότητας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι η επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος δεν αρκεί για τα δικαστήρια και ότι η ανάκληση των 26 διαβατηρίων όπως αποφάσισε το Υπουργικό ίσως χρειαστεί χρόνια για να καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα. Ο «Π» προβάλλει συνέντευξη του Πρέσβη της Γερμανίας με αφορμή τα 30χρονα από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Αλλού αναφορά γίνεται στην τρίωρη στάση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών.

Κάτω από τον τίτλο «Τουρκοκυπριακό βέτο» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι μπλοκάρουν την κατοχύρωση του χαλουμιού οι ενστάσεις για την εμπορία από τα κατεχόμενα και ότι το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στο Προεδρικό. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στα μυστικά του ναυαγίου του Μαζωτού στα δώδεκα χρόνια ανασκαφών από την ερευνητική μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο «Φ» αναφέρει ότι έφτασε γεωτρύπανο για έξι γεωτρήσεις της TOTAL-ENI.

«Φούσκα ακινήτων με ‘χρυσές βίζες’» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι το θέμα των πολιτογραφήσεων έχει πολλές διαστάσεις και μια από αυτές είναι η αύξηση των τιμών των ακινήτων. Αλλού γράφει για τις δηλώσεις του ΠτΔ για την τριμερή του Βερολίνου. Η «Χ» προβάλλει επίσης σε άλλο ρεπορτάζ τις εξελίξεις στο χαλούμι υπό το φως των κινητοποιήσεων χθες και των δηλώσεων του Υπουργού Εμπορίου για τον φάκελο.

«Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό» στεγάζει το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ για τις αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών. Αλλού προβάλλεται η κινητοποίηση χθες των αγροτικών οργανώσεων για το χαλούμι. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο όπου προβλέπεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και της στάθμης του νερού τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: