Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η αποψινή άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο, στο πλαίσιο δείπνου που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η προϊστορία που έχει η Κύπρος με ανθρώπους της Μοσάντ, οι άδειες ασθενείας δεσμοφυλάκων, η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Δίκτυο Ενάντια στην Βία Κατά των Γυναικών με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Βία κατά των Γυναικών και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τριμερής αρχής ή τέλους» γράφει ότι το κρισιμότερο ραντεβού στην μετά το Κραν Μοντανά εποχή του Κυπριακού, έχουν απόψε στο Βερολίνο, ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αφού από την κατάληξη του θα κριθούν πολλά. Αλλού γράφει ότι απετράπη ένταση σε ποδοσφαιρικό αγώνα στα κατεχόμενα λόγω συμμετοχής σε αυτόν Ε/κ ποδοσφαιριστή και δόθηκε μήνυμα ειρήνης μέσα από το γήπεδο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότερες άδειες ασθενείας των δεσμοφυλάκων αφορούν μέλη της συντεχνίας Ισότητα, η οποία παρέχει πλήρη κάλυψη και στήριξη στα μέλη της.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Η ώρα του Γκουτέρες για άρση αδιεξόδου» γράφει ότι οι δύο ηγέτες καλούνται να πείσουν – με όσα θα αναφέρουν στο άτυπο αποψινό δείπνο – ότι έχουν την πολιτική βούληση να βρεθεί η χρυσή τομή και να γεφυρωθούν ή να διασκεδαστούν για την ώρα οι διαφωνίες-ανησυχίες τους. Αλλού γράφει ότι έχουμε προϊστορία με ανθρώπους της Μοσάντ με το φιάσκο του ΄98 με τους πράκτορες που κατασκόπευαν εισαγωγές οπλικών συστημάτων για την Εθνική Φρουρά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Δήμος Λάρνακας παρέπεμψε μέσω ιδιωτών δικηγόρων στο δικαστήριο 98 υποθέσεις εξωδίκων για τροχαίες παραβάσεις αλλά πρωτόδικα κρίθηκε ότι οι υποθέσεις δεν μπορούσαν να εκδικαστούν λόγω παραγραφής αφού πέρασε μεγάλο διάστημα από την τέλεση των αδικημάτων.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά» γράφει ότι η αποψινή άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο, στα πλαίσια δείπνου που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προς τους δύο ηγέτες της Κύπρου, δεν έχει προκαθορισμένο ζητούμενο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την πορεία του διαλόγου που θα έχουν οι τρεις. Αλλού αναφέρεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία προκαλώντας ανυπολόγιστης αξίας καταστροφές και θέτοντας σε κινητοποίηση για παροχή βοήθειας τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται καταιγίδες – βροχές αλλά και σκόνη, την στιγμή που ο υδράργυρος κατά παράξενο τρόπο παραμένει στα ψηλά.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Τριμερής με ανοιχτή ατζέντα» γράφει ότι με ανοιχτή την ατζέντα αλλά με την ελπίδα πάντα να προκύψει κάτι θετικό από την συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, προσέρχονται σε λίγες ώρες στο δείπνο εργασίας στο ξενοδοχείο Άντλον Κεμπίνσκι στην καρδιά του Βερολίνου, οι δύο ηγέτες, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού αναφέρεται στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Δίκτυο Ενάντια στην Βία Κατά των Γυναικών με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Βία κατά των Γυναικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αισιοδοξία υπάρχει όσον αφορά στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε σχέση με την β΄ φάση του ΓεΣΥ, ενώ στόχος είναι η ολοκλήρωση των διεργασιών το συντομότερο.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: