Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πολίτες κοιτάζουν τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Η τριμερής συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου στο Βερολίνο, οι επαφές της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ με τους δυο ηγέτες, η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, η έναρξη σήμερα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών  και η υπόθεση με το βαν με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό παρακολούθησης, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Παίρνει αποφάσεις» γράφει ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες πάει στην τριμερή με σκοπό το τελικό ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Ή θα ανακοινώσει συμφωνία στους όρους και άτυπη πενταμερή ή θα σημάνει την οριστική λήξη της προσπάθειας, θα αποσύρει την Λουτ και θα ενημερώσει το ΣΑ για το τι, ποιος και πόσο ευθύνεται για το νέο ναυάγιο. Αλλού γράφει ότι ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μέσω της εταιρείας ACB E-AUCTIONS LTD, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Με άδεια οπλοφορίας στέλεχος της εταιρείας» γράφει ότι περίεργο και μπερδεμένο είναι το κουβάρι με το «κατασκοπευτικό» βαν στην Λάρνακα. Σημειώνει ότι ο Ισραηλινός, ο οποίος στεγάζεται στο κτίριο της εταιρείας Intellexa στη Λάρνακα είναι «ειδικός αστυνομικός» για σκοπούς οπλοφορίας. Η παροχή τέτοιας άδειας απαιτεί έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και ενδελεχή έρευνα από τις αρχές ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι εκνευρισμός επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία καθώς εδώ και αρκετές μέρες τα κινητά τους τηλέφωνα δεν λειτουργούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με στόχο τον καθορισμό άτυπης πενταμερούς τύπου Κραν Μοντανά, εντός Δεκεμβρίου, πάει στο Βερολίνο η ε/κ πλευρά.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στο Βερολίνο χωρίς όρους» γράφει στο κύριο του θέμα ότι με ανοικτή ατζέντα θα μεταβούν σε μια εβδομάδα στο Βερολίνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενόψει της τριμερούς με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Το ταξίδι της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο και οι επαφές που είχε το Σάββατο με τους δύο ηγέτες δεν άλλαξαν τα δεδομένα όπως είχαν διαμορφωθεί από την προηγούμενη κάθοδο της στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στην διεξαγωγή του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου που στέφθηκε με επιτυχία στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα στοιχεία που κοινοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν το μεγάλο πρόβλημα με τα ναρκωτικά που παρουσιάζεται και σε σχολεία.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από σήμερα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι στην εποχή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εισέρχεται σήμερα η Κύπρος, αφού αναμένεται να αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πλατφόρμα και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταχώρησης ακινήτων. Αλλού αναφέρεται σε δραματικές προειδοποιήσεις από εργαζόμενους στο Τμήμα Δασών προς τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή σε σχέση με τους κινδύνους τους οποίους ελλοχεύει η υποστελέχωση του Τμήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το βαν του πρώην πράκτορα με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό παρακολούθησης κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο στην Κύπρο, αλλά οι αρχές δεν πήραν πρέφα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα μηχανήματα εκτελωνίστηκαν ως μετεωρολογικός εξοπλισμός.

ΚΥΠΕ / Μαρία Αντούνα

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: