Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό και αργό ίντερνετ στην Ε.Ε: Αποκαλυπτική μελέτη της Κομισιόν

File Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το δεύτερο πιο ακριβό ίντερνετ έχει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά στις ονομαστικές χρεώσεις ευρυζωνικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες εμφανίζει, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η χώρα με τις πιο υψηλές χρεώσεις, μετά από εκείνες του Βελγίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πιο ακριβές χώρες της Ε.Ε. στις χρεώσεις ευρυζωνικού Internet σταθερής, είναι οι ίδιες αυτές που προσφέρουν και τις πιο αργές συνδέσεις.

Για παράδειγμα, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», οι χώρες Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρος και Ιρλανδία, στο τέλος του περασμένου έτους, δεν προσέφεραν συνδέσεις ταχυτήτων 1 Gbps, ενώ δύο από αυτές (Ελλάδα, Κύπρος) δεν πρόσφεραν καν συνδέσεις με ταχύτητες άνω των 200 Μbps.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές χώρες όσο αυξάνεται η ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Στα πακέτα που περιλαμβάνουν συνδέσεις άνω των 100 η Ελλάδα είναι συνήθως η πιο ακριβή και οι αποκλίσεις στις χρεώσεις διευρύνονται.

Για παράδειγμα, για ένα πακέτο double play (Internet+TV) με σύνδεση άνω των 100 Mbps, στην Ελλάδα η χρέωση είναι υπερδιπλάσια του μέσου όρου της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, εκφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, ξεπερνά τα 90 ευρώ τον μήνα, όταν o μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 43,7 ευρώ.

Αντίστοιχα ισχύουν και για άλλα πακέτα (single play, triple play κ.λπ.). Μικρότερες είναι οι αποκλίσεις, όταν αναφερόμαστε σε πακέτα που περιλαμβάνουν συνδέσεις με χαμηλές ταχύτητες (12-30 Mbps). Στα συγκεκριμένα πακέτα οι χρεώσεις στη χώρα μας είναι στα επίπεδα του μέσου όρου ή και οριακά χαμηλότερα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Απίστευτα πράγματα: 3D “εκτύπωση” ζωντανού δέρματος μέσα σε λιγότερο από λεπτό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal