Η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται για την τελική μάχη των Εξαρχείων: Πότε λήγει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

File photo: Αστυνομικοί έξω από πολυκατοικία ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχουν έτοιμα τα επιτελικά σχέδια για τη διενέργεια νέων οργανωμένων επιχειρήσεων εκκένωσης κτιρίων στα Εξάρχεια και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και το τελεσίγραφο με τη 15νθήμερη προθεσμία που έδωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν όντως η τελευταία προειδοποίηση προς τους καταληψίες.

Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα του ethnos.gr, οι επεμβάσεις θα βασιστούν στις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες και ο νέος κύκλος αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων για την εκκένωση καταλήψεων αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του Δεκεμβρίου. Έτσι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα καταφέρει να διατηρήσει εξαιρετικά ψηλά στην ατζέντα του το συγκεκριμένο θέμα.

Η πρώτη φάση του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε με τις συνολικά 12 αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών και την εκκένωση ισάριθμων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Σχεδόν όλα τα κτίρια που εκκενώθηκαν ήταν στα Εξάρχεια. Επίσης άλλη μία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Τώρα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει περίπου δέκα καταλήψεις.

Σύμφωνα πάντως με την katimerini.gr η πρώτη ανάγνωση της χτεσινής πρωτοβουλίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γίνεται ως μια κίνηση καλής θέλησης προς τους καταληψίες, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τα ακίνητα δίχως να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Εξάλλου, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, παρόμοιες τακτικές εξάλλου ακολουθούν οι αστυνομίες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πάντως η πρώτη απάντηση, λίγες ώρες μετά το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, ήρθε από στέλεχος του “Ρουβίκωνα”  που χαρακτήρισε την προειδοποίηση Casus belli (αιτία πολέμου).

HJ Με πληροφορίες από ethnos.gr και kathimerini.gr

Ρουβίκωνας: Αιτία πολέμου το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: