Η Εκκλησία της Ελλάδος σταθερά κατά της καύσης των νεκρών: Ενημερωτικό φυλλάδιο στους πιστούς

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην έναρξη παλαιότερης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Το ζήτημα με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, για το οποίο αναμένει τις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και το ζήτημα της καύσης και της αποτέφρωσης των νεκρών, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για το δεύτερο θέμα, η ΔΙΣ αποφάσισε τη σύνταξη και αποστολή φυλλαδίου προς τον λαό, προς ενημέρωση όλων και όπως τονίζε: «Επί του θέματος δε αυτού, εμμένει ως οφείλει στην δογματική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας που τελεί υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προχώρησε σε ανακατατάξεις θέσεων γραμματέων και στελεχών. Συγκεκριμένα:

  • Ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Ύδρας, Σάββας Ζέρβας, αναλαμβάνει γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου.
  • Ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Λαρίσης, Χερουβείμ Μουστάκας, αναλαμβάνει γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Ο αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αθηναγόρας Σουπουρτζής, αναλαμβάνει γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης.
  • Ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, κληρικός της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας αναλαμβάνει γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Οικονομικών.
  • Ο αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Νεκτάριος Καρσιώτης, αναλαμβάνει κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου και
  • Ο αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μάξιμος Μητράρας, αναλαμβάνει επικυρωτής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: