«Η Δάφνη είχε δίκιο»: Τα ίχνη του χρήματος δείχνουν τον δολοφόνο της δημοσιογράφου

Η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία που δολοφονήθηκε. EPA, CLEMENS BILAN




Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σε ανάλυσή του στη διαφαινόμενη παραίτηση του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλίτσια, γράφει στην ιστοσελίδα της η DW.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό:

«Όταν η δημοσιογράφος δολοφονήθηκε πριν από δύο χρόνια, ο Τζόζεφ Μουσκάτ, συντετριμμένος και αποφασισμένος, υπόσχονταν ότι θα αναποδογύριζε κάθε πέτρα μέχρι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Λίγες εβδομάδες μετά ξεκινούσαν οι πρώτες συλλήψεις. Ο πρωθυπουργός αισθάνονταν και πάλι τόσο ισχυρός, ώστε συνέχισε να προστατεύει τον προσωπάρχη του και τον υπουργό Τουρισμού, παρά το γεγονός ότι και οι δύο είχαν παράκτιες εταιρίες στον Παναμά, όπως είχε ισχυριστεί η άτυχη δημοσιογράφος».

Και προσθέτει:

«Παρά το γεγονός ότι τα ίχνη του χρήματος οδηγούσαν μέσω Ντουμπάι και Παναμά απευθείας σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Μάλτας, οι δύο υπουργοί παρέμειναν στις θέσεις τους χωρίς να χρειαστεί να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης ή εξεταστικών επιτροπών. Τελικά παραιτήθηκαν μόλις τώρα.

Τολμηροί αστυνομικοί και συγγενείς της Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλίτσια φρόντισαν έτσι ώστε η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο την ώρα που αυξάνονται οι ενδείξεις για τους εντολείς της δολοφονίας. Τι γνωρίζει ο Μουσκάτ; Γιατί προστάτευε τόσο καιρό τους κομματικούς του φίλους;

“Ολόκληρη η ομάδα των πολιτικών πρέπει να παραιτηθεί. Τώρα συνειδητοποιώ με πόσο επικίνδυνα άτομα έχω να κάνω”, έγραφε η δημοσιογράφος πριν από το θάνατό της. Τώρα γίνεται ολοένα και πιο σαφές τι εννοούσε».

Στέφανος Γεωργακόπουλος, DW

Σείεται η Μάλτα: Κατηγορούν στενό συνεργάτη του Μουσκάτ για δολοφονία δημοσιογράφου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: