“Γλυπτός” σκελετός αναδύεται μέσα από την άσφαλτο στο Μεξικό για την Ημέρα των Νεκρών

File Photo: Ένας πελώριος σκελετός αναδύεται στο μέσον ενός δρόμου, για τη Μέρα των Νεκρών στο Μεξικό. Photo via Twitter, @elimparcialcom




Για τον εορτασμό της Μέρας των Νεκρών, σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Ραϊμούντο Μεντίνα φιλοτέχνησε έναν πελώριο σκελετό που μοιάζει να αναδύεται από την άσφαλτο ενός δρόμου της Σάντα Σεσίλια Τλάχουακ, στο Μεξικό. Σωροί θρυμματισμένου τσιμέντου στα σημεία όπου το γλυπτό έρχεται σε επαφή με τον δρόμο δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ότι ο σκελετός σηκώνεται από τα έγκατα της γης και τρυπάει την άσφαλτο για να βγει στην επιφάνεια.

  • Ο Μεντίνα φιλοτέχνησε το γλυπτό παραμένοντας πιστός στην παραδοσιακή αισθητική της μεξικανικής γιορτής, στην οποία τιμώνται οι αγαπημένοι εκλιπόντες και οι πρόγονοι. Σύμφωνα, με τον μεξικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Miguel Ángel Luna, ο Μεντίνα είναι μέλος της κολεκτίβας Χαέν Καρτονερία και, στην άσκηση της τέχνης του, συνεργάζεται με τους Ινδιάνους Γιαοκάλι.

Κατασκευασμένος με παπιέ μασέ και με τις μαύρες και άσπρες επιφάνειές του, ο σκελετός μοιάζει να χαμογελά. Άλλωστε, η Día de Muertos είναι περισσότερο μέρα χαράς παρά θλίψης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
01/11/2019

H Barbie έτοιμη για νέες περιπέτειες ως φωτορεπόρτερ του National Geographic

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: