Γιάννης Μπρατάκος: Οι θεματικές του Συνεδρίου της ΝΔ εστιάζουν στις σύγχρονες προκλήσεις

File Photo: “Το κόμμα μας έχει εκπονήσει και υλοποιεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης της χώρας ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα κάνουν τη χώρα μας ανταγωνιστική”, είπε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος. ΚΥΠΕ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στις σύγχρονες προκλήσεις του κόσμου, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος κατά την ομίλία του από το βήμα του συνεδρίου.

Αναλυτικά η ομιλία του Γενικού Διευθυντή Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος, όπως δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας καλωσορίσω όλες και όλους στο 13ο Συνέδριό μας που πραγματικά θα διαπιστώσετε ότι αποτελεί μια εμπειρία της ζωής μας στο κοντινό μέλλον, ένα μέλλον ψηφιακό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Ξεκινώ με κάποιες χρηστικές πληροφορίες για το συνέδριό μας.

Όπως ήδη γνωρίζετε χρησιμοποιούμε εφαρμογή λογισμικού που βρίσκεται στο λεγόμενο “cloud” για οτιδήποτε διαδικαστικό του συνεδρίου, από τη διαπίστευση των συμμετεχόντων, το φάκελο του συνεδρίου, τις οδηγίες μετάβασης, την καταχώρηση ερωτήματος ή άποψης ακόμα και οποιαδήποτε ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσω της εφαρμογής μας. Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε στα κινητά σας. Σχετικές οδηγίες σας έχουν σταλεί στα eMail και φυσικά υπάρχουν συνεργάτες μας σε όλους τους χώρους που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατεβάσετε την εφαρμογή.

Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι το συνέδριο μας είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Έχουμε ελαχιστοποιήσει τη χρήση πλαστικού, έχουμε μετρήσει το ανθρακικό αποτύπωμα και το συνέδριό μας είναι ενεργειακά ουδέτερο. Όπως θα δείτε υπάρχουν 104 κάδοι ανακύκλωσης εντός του συνεδριακού χώρου ενώ ακριβώς απέξω υπάρχει κινητό, ολοκληρωμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Τέλος, όλες οι λάμπες που φωτίζουν το συνέδριό μας είναι LED.

Είναι προφανές και μάλλον δεν χρειάζεται να το αναφέρω ότι το συνέδριό μας είναι “Smoke Free” σε όλους τους στεγασμένους χώρους. Υπάρχει ειδική σήμανση για πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους όπου μπορούν οι σύνεδροι να καπνίζουν.

Το Συνέδριο είναι βάσει του Καταστατικού του κόμματός μας το ανώτατο συλλογικό Όργανο. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα σχετικά με κάποια θέματα για το γενικό σχεδιασμό του κόμματός μας.

Το πρώτο είναι ότι μετά από εισήγηση των στελεχών του τμήματος Πληροφορικής την οποία αμέσως αποδέχθηκα προχωρήσαμε στην πιστοποίηση του κόμματος μας κατά το πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015 από τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV Austria. Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον το πρώτο κόμμα πανευρωπαϊκά που πιστοποιεί τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος. Υπάρχει σχεδιασμός για την υλοποίηση έργου εγκατάστασης λογισμικού ERP για τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες καθώς και για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης θα εγκατασταθεί λογισμικό CRM για τη διαχείριση των μελών και των οργανώσεών μας και την αύξηση της οργανωτικής και διοικητικής εξωστρέφειας του κόμματος μας. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι εξάμηνο και εντός του 2020 τα συστήματα θα είναι λειτουργικά.

Οι θεματικές ενότητες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας εστιάζουν στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου: στην έξαρση του λαϊκισμού, στην ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό και στην κλιματική αλλαγή.

Θα μου επιτρέψετε να επικεντρωθώ στην ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό, λόγω της επαγγελματικής μου συνάφειας.

Η παγκόσμια αγορά αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, και η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει τον διεθνή ανταγωνισμό. Η τεχνολογία σήμερα δεν αποτελεί πλέον μόνο το μέσο εξέλιξης και εκσυγχρονισμού στην παγκόσμια οικονομία αλλά καθορίζει την παγκόσμια ανάπτυξη δημιουργώντας νέες συνθήκες στον κόσμο. Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών στις επικοινωνίες, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σε όλους του τομείς παραγωγής, έχουν δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Η κοινωνία κινείται πλέον πλήρως στα δεδομένα της οικονομίας διαμοιρασμού ή κοινοχρησίας, αυτό που διεθνώς ονομάζουμε “shared economy”. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, πως η μεγαλύτερη σήμερα τουριστική εταιρεία στον κόσμο δεν έχει ούτε ένα ξενοδοχείο.

Η παραδοσιακή γραμμή παραγωγής αντικαθίσταται από τρισδιάστατους εκτυπωτές, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί σε ένα περιβάλλον που οι μηχανές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και η ηλεκτροκίνηση ή ακόμα και η αυτόνομη οδήγηση είναι γεγονός, ενώ η δύσκολη μέχρι πρόσφατα διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων είναι πραγματικότητα. Τέλος, οι χρηματικές συναλλαγές εξελίσσονται με ηλεκτρονικά νομίσματα στο πλαίσιο τεχνολογιών Blockchain.

Ο κοινός νους σήμερα δεν μπορεί να φανταστεί την κοινωνικο-οικονομική μετεξέλιξη στο πλαίσιο των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων που φυσικά προκύπτουν μέσα από την έρευνα και μετά τη σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα. Κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη αποτελεί επανάσταση μέχρι την αμέσως επόμενη που θα αλλάξει κοινωνικές δομές και οικονομικά δεδομένα.

Σε αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον, την τεχνολογική εξέλιξη που κινείται με αδιανόητη ταχύτητα, η απόκριση της Ελλάδας ήταν μέχρι πρόσφατα αναιμική, όντας στην 26η θέση από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. ως προς την ψηφιακή σύγκλιση.

Ως προς τις δομές καινοτομίας, αυτές στη χώρα μας είναι αδόμητες και χωρίς συνέχεια. Χώρες όπως η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γαλλία, το Ισραήλ ή η Ολλανδία είναι σε συνεχή επανάσταση καινοτομίας με μεθοδικότητα και στρατηγική ενώ εμείς απέχουμε παρασάγγας.

Ενδιαφέρουσα αντίφαση στην εικόνα που σας περιέγραψα είναι ότι η χώρα μας διαθέτει ένα αξιοσημείωτο επιστημονικό δυναμικό – καθόλου παράλογο – θεωρώ ότι το ακαδημαϊκό υλικό μας είναι εξαιρετικό. Επιστημονικό δυναμικό που όμως μένει ανεκμετάλλευτο. Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, 5 από τους 50 κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 είναι ελληνικοί. Επίσης το 9% των ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων κατατάσσεται μεταξύ αυτών με τις περισσότερες αναφορές παγκοσμίως. Όμως, η παραγόμενη επιστημονική γνώση δεν μετατρέπεται σε επιχειρηματική δραστηριότητα και άρα σε ανάπτυξη της οικονομίας.

Η βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας συνδέονται αποκλειστικά με την έγκαιρη προσαρμογή της οικονομίας στα νέα δεδομένα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος ενθουσιασμός για να βγει η χώρα μας από την κρίση.

Και η βιώσιμη αυτή ανάπτυξη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία, διότι οι κλάδοι της οικονομίας που βασίζονται στην καινοτομία και την τεχνολογία δημιουργούν μεγάλη προστιθέμενη αξία, δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι κατά κανόνα εξαγώγιμα, και προσφέρουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, έχει εκπονήσει και υλοποιεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης της χώρας ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα κάνουν τη χώρα μας ανταγωνιστική και θα την οδηγήσουν στην πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.

Κρατώ τα λόγια του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος μας Κυριάκου Μητσοτάκη από το πρόσφατο συνέδριο του ΣΕΠΕ ότι «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν αποτελεί μια ουδέτερη, τεχνική κατεύθυνση. Δεν είναι τεχνοκρατική προσέγγιση αλλά συνειδητή επιλογή, άκρως πολιτική, στο όνομα των πολλών. Είναι προϋπόθεση ευημερίας των πολιτών».

Τέτοιες προσεγγίσεις μας έδωσαν φέτος τη 10η εκλογική νίκη από τις συνολικά 18 Βουλευτικές εκλογές από το 1974. Για τέτοιες πολιτικές είμαστε περήφανοι και αγωνιζόμαστε όλες και όλοι κάτω από την εμπνευσμένη ηγεσία του Προέδρου του κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη !

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου μας ! Σας ευχαριστώ!”

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζεται το Σάββατο το 13ο Συνέδριο της ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: