Γεννηματά για πρωτογενή πλεονάσματα: Η επιμονή της κυβέρνησης είναι καταστροφική…

File Photo: Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο χαιρετισμό της στα εγκαίνια της Έκθεσης «Πελοπόννησος Expo», μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην “καταστροφική” όπως την χαρακτήρισε, “για την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις επιμονή της σημερινής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα όσον αφορά κυρίως τα πρωτογενή πλεονάσματα”.

Ο χαιρετισμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα εγκαίνια της Έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» έχει ως εξής:

“Τα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» μας δίνουν κάθε φορά τη δυνατότητα να συναντιόμαστε, να συμπορευόμαστε οι παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δυνάμεις που κράτησαν όρθια την οικονομία όλα αυτά τα τελευταία και ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια.

Από τη μεριά μας εμείς έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να διευκολύνουμε τους δρόμους σας, να λύνουμε προβλήματα, να στεκόμαστε στο πλευρό σας, να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή για τις δράσεις και τα σχέδιά σας. Πώς;

– Κατ’ αρχήν, με ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με κίνητρα, έτσι ώστε να συνενώνονται οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες κι ανταγωνιστικότερες

– με αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου έτσι ώστε να στηριχθεί η εξωστρέφεια, η καινοτομία, τα συνεργατικά σχήματα και οι αλυσίδες αξίας, να ενισχυθούν τα επιμελητήρια. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί αυτή η έκθεση για το τι μπορούν να κάνουν τα επιμελητήρια, όταν μάλιστα ενώνουν τις δυνάμεις τους.

– με συνεργασία με τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για να μη χάνεται τίποτα από τις τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις

– με αναπτυξιακά περιφερειακά σχήματα γιατί εμείς στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι κάθε περιφέρεια της Ελλάδα πρέπει να έχει τη δική της αναπτυξιακή ταυτότητα

– και βέβαια με ένα κράτος φιλικό προς τον Έλληνα επιχειρηματία

Οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις κράτησαν όρθια την ελληνική οικονομία. Για εμάς, βρίσκονται στο επίκεντρο του «Σχεδίου Ελλάδα», του σχεδίου του Κινήματος Αλλαγής για την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι η στιγμή και ο τόπος για να κάνει κανείς κριτική στην κυβέρνηση. Θέλω όμως να επισημάνω, κυρίες και κύριοι, ότι είναι καταστροφική για την ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις η επιμονή της σημερινής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα όσον αφορά κυρίως τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο στόχος είναι δυσβάσταχτος, κρατάει αναιμική την ανάπτυξη, καθηλώνει την ελληνική οικονομία και το μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να γίνουν ουραγοί στην προσπάθεια ανάπτυξης.

Κλείνοντας, θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό που κάνετε εσείς εδώ κάθε χρόνο και να αναδείξω το βάρος που δίνετε φέτος στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή και στην ελληνική γαστρονομία. Είναι τομείς που αποτελούν πραγματικά πυλώνα της αναπτυξιακής προσπάθειας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ. Κι εσείς εδώ, με τη συνεργασία σας, με το μεράκι σας, με τον ενθουσιασμό σας, με την έμπνευσή σας, στέλνετε ένα μήνυμα σε όλους εμάς. Ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί κι ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Σας ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και καλές δουλειές πάνω από όλα.”

Παροξυσμό αυταρχισμού χρεώνει στην κυβέρνηση ο Tζανακόπουλος για τον Ποινικό Κώδικα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: