Γάλλος ευρωβουλετής: Ο Ερντογάν προκαλεί την ΕΕ, κόψτε τις προενταξιακές πληρωμές

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής της Ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία» JérômeRivière. Photo via Facebook, @JeromeRiviere.RN




Με γραπτή του ερώτηση, που κατέθεσε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, απευθυνόμενος προς την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Γάλλος ευρωβουλευτής της Ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία» , ζητεί να κλείσει ο φάκελος της Τουρκίας και να τεθεί τέρμα στις προενταξιακές πληρωμές.

  • Στην ερώτηση ο Γάλλος ευρωβουλευτής υπενθυμίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη επικρίνει την Τουρκία και σημειώνει ότι στις 11 Οκτωβρίου, η Τουρκία φιλοξένησε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα – ως μέλος του Οργανισμού – απέκτησε όπλα από Ρώσους προμηθευτές και μετατράπηκε σε περιφερειακό κόμβο για όλες τις διεθνείς δυνάμεις.
  • «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς, υπό αυτές τις συνθήκες, η ΕΕ θα μπορούσε να συνεχίσει να ελπίζει να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία» διερωτάται ο ευρωβουλευτής.

“Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πρόσφατα ότι το ΡΚΚ, το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση, επηρεάστηκε από τους Αρμένιους. Η δήλωσή του δεν ήρθε πολύ καιρό αφού ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες στην Τουρκία ως απειλή εναντίον των Ευρωπαίων. Αυτά είναι μόνο μερικά από μια μακρά λίστα των προβλημάτων που προκαλεί η Ερντογάν στην ΕΕ και τον εκβιασμό που την υποτάσσει”, προσθέτει.

Ρωτά, λοιπόν, αν προτίθεται η Υπατη Εκπρόσωπος να αλλάξει την πολιτική της ΕΕ έναντι της Τουρκίας, να κλείσει τον φάκελό της και να θέσει τέρμα στις προενταξιακές πληρωμές, δεδομένου ότι συνεχίζει να ανταγωνίζεται την ήπειρό μας.

ΚΥΠΕ – Νίκος Ρούσσης –
Γαλλία/ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Κούρδος δημοσιογράφος προκαλεί αμηχανία στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν έχω πατρίδα, ούτε ταυτότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: