Φωτιές άναψε η παρουσία Τσίπρα στην πορεία: Δηλητηριώδη σχόλια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου. ΑΠΕ ΜΠΕ




Πολιτική αντιπαράθεση με εκατέρωθεν δηκτικά έως δηλητηριώδη σχόλια πυροδότησε η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα σε δημόσια διαδήλωση, εν προκειμένω αυτή της 46ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως είχε ήδη προεξαγγελθεί από το Σάββατο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επρόκειτο να τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ετσι και έγινε: Γύρω στις 4.30 το απόγευμα τα πρώτα τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν τον κ. Τσίπρα – με δερμάτινο μπουφάν, αθλητικά υποδήματα και τζιν, να προπορεύεται της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας δεξιά και αριστερά του κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Η en bloc παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε προς στιγμήν (περιορισμένη) ένταση όταν σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Antenna, κάποιος επιτέθηκε φραστικά στον Νίκο Βούτση, προκαλώντας τον εκνευρισμό του πρώην προέδρου της Βουλής.
Λίγο αργότερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ως εξής: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη “Μεγάλη Βρετανία”. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβάζοντας τους τόνους προέθεταν: «Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια ήταν τακτικός επισκέπτης της πρεσβείας. Φέτος ξανάρχισε να διαδηλώνει απ’ έξω. Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της».

Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία: Ανταλλαγή ύβρεων, μπουκαλιών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: