Εύσημα Μητσοτάκη στο υπουργικό για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων: Έρχονται 30 νομοσχέδια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (5Δ) προεδρεύει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί θέματα που έχουν να κάνουν με την Οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για το γεγονός, όπως είπε, ότι τηρούνται μέχρι τώρα τα χρονοδιαγράμματα, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια.

  • Για τη διαχείριση των, καλύτερων από τους στόχους, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Μιλώντας για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης είπε «η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να σπάσει αυγά» επισημαίνοντας πως η κοινωνία στηρίζει αυτές τις αλλαγές.

Τέλος, καθώς στο υπουργικό συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης και των F-16 και των Μιράζ, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως ο πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου. Επισήμανε μάλιστα πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

F-16, Mirage και τορπίλες στο υπουργικό: Τι άλλο θα ζητήσει ο Παναγιωτόπουλος για την άμυνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: