Εξεταστική Novartis: Σήμερα η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε πρόεδρο Βουλής για Τζανακόπουλο – Πολάκη

File photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασιστεί το τι θα πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. 
Μετά και την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το κόμμα στην αντικατάσταση των Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Παρότι εκφράστηκε τις προηγούμενες ημέρες από αρκετά στελέχη η άποψη  υπέρ του ορισμού αντικαταστατών με την ταυτόχρονη καταγγελία της διαδικασίας μέσω μιας πιο «ήπιας και θεσμικής στάσης», πλέον, όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσει η άποψη του Αλέξη Τσίπρα και δεν πρόκειται να οριστούν αντικαταστάτες στην Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι χθες, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε:

«Τυπικά, το τι θα γίνει θα το ξέρουμε αύριο, θα το αποφασίσουμε. Είναι σαφές ότι δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας. Σίγουρα δεν θα σταλούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν. Ο χρόνος μπορεί να δώσει σωφροσύνη και στην άλλη πλευρά, για να μην πάμε σε έκρυθμες καταστάσεις».

 

Δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας, λέει ο Βούτσης για την προανακριτική Παπαγγελόπουλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: