Euroleague: Εκτός έδρας αγώνες απόψε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε Λιθουανία, Μόναχο

Από την προπόνηση του Ολυμπιακού στην «AUDI DOME». Photo via Facebook, @olympiacosbc




Αρχίζει σήμερα με εφτά αγώνες η 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, με το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφεται στους εκτός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει, στις 19:30, στο Ζάλγκιρις Αρένα, την Ζαλγκίρις Κάουνας, και ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιώργος Βόβορας, έχει στη διάθεσή του 13 αθλητές και δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε ότι η ομάδα προέρχεται από δυο πολύ κακές ήττες.

«Ήταν πολύ σημαντικό το ματς του Σαββάτου, ώστε να δείξουμε μία αντίδραση, να αλλάξει η κατάσταση και λίγο πνευματικά η διάθεση των παιδιών. Πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από δυο ήττες και θα βγάλει σίγουρα μεγάλη ενέργεια. Έτσι κι αλλιώς, η Ζαλγκίρις στο γήπεδο της παίζει πολύ επιθετικά. Αν θέλουμε να έχουμε πραγματικές ελπίδες, θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ. Είναι δυο τομείς που θα κρίνουν το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Γιώργος Βόβορας είπε ότι έχουν πολλά ματς στις λεπτομέρειες.

«Αν είχαμε κερδίσει κάποια από τα ματς που κρίθηκαν στον πόντο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι 40 λεπτά προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα της Ζαλγκίρις. Αν μείνουμε πιστοί, μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη», σημείωσε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει, στις 21:30, στο Dome, στο Μόναχο, την Μπάγερν, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων”, Κεστούτις Κεμζούρα είπε ότι η Μπάγερν είναι μια συγκροτημένη ομάδα και πρόσθεσε ότι παίζει σκληρό μπάσκετ.

« Ίσως να παίζουν απλά, όμως, ο κάθε παίκτης γνωρίζει καλά τον ρόλο του. Συχνά προσπαθούν να περάσουν τη μπάλα στην ρακέτα στον Μονρό. Έχουν το μέγεθος, αλλά έχουν και καλούς σουτέρ, όπως είναι ο Κόπονεν. Επίσης, οι Λο και Λούσιτς είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Οπότε, όπως είπα και πριν η Μπάγερν είναι μια συγκροτημένη καλή ομάδα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν περιμένει οι παίκτες του να έχουν την ίδια πνευματική ετοιμότητα με εκείνη που είχαν στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις, ο Κεστούτις Κεμζούρα απάντησε: «Θα δούμε, δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Προσπαθούμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους παίκτες το τι ζητάμε από εκείνους. Να παλεύουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Θέλουμε physical παιχνίδι με ένταση».

Σήμερα θα διεξαχθούν, επίσης, οι αγώνες Άλμπα Βερολίνου – Ερυθρός Αστέρας, Βιλλερμπάν – Αναντολού Εφές, Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βαλένθια – Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ρεάλ Μαδρίτης – Κίμκι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ο ηγέτης Giannis οδήγησε τους Μπακς σε άλλη μία νίκη: 13ο διαδοχικό double double

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: