EURO 2020: Μπαίνει ένα γκολ κάθε τριάντα λεπτά, στα μέχρι τώρα παιχνίδια των προκριματικών

H κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου μας, έχει ήδη καλύψει έξι από τις 24 θέσεις της, 14 ομάδες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, είναι ήδη αποκλεισμένες, μέσω της προκριματικής φάσης,. ΑΠΕ–ΜΠΕ




Ένα γκολ κάθε μισή ώρα, έχει μπει κατά μέσο όρο στα 200 έως τώρα ματς της προκριματικής φάσης του EURO 2020. H κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου μας, έχει ήδη καλύψει έξι από τις 24 θέσεις της, 14 ομάδες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, είναι ήδη αποκλεισμένες, μέσω της προκριματικής φάσης, ενώ απομένουν τα δύο τελευταία βήματά της, εκτός φυσικά από τα play off και τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια από το Nations League.

  • Ουκρανία, Ισπανία, Πολωνία, Βέλγιο, Ρωσία και Ιταλία έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στην κλήρωση που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι. Ιταλία και Ουκρανία έχουν επίσης εξασφαλίσει πως θα είναι επικεφαλής στη σχετική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι από τις δέκα πρώτες των ισάριθμων ομίλων, μόνο οι έξι θα έχουν αυτή την τύχη.
  • Υπάρχουν εννέα εθνικές που κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους , προκειμένου να προκριθούν: Τσεχία, Σουηδία, Γαλλία, Φινλανδία πρέπει να νικήσουν Κόσοβο, Ρουμανία, Μολδαβία και Λιχτενστάιν. Σε Αγγλία, Ολλανδία, Κροατία, Αυστρία και Τουρκία, αρκεί η ισοπαλία έναντι του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Σλοβακίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ισλανδίας.

Στα μέχρι τώρα 200 παιχνίδια της διοργάνωσης, από τα συνολικά 262, έχουν σημειωθεί 624 γκολ, δηλαδή 3,12 γκολ ανά ματς ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε τριάντα λεπτά! Τα περισσότερα έχουν σημειωθεί στο χρονικό διάστημα από το 76ο μέχρι το 90ο λεπτό.

Η Ισπανία με ποσοστό 91% έχει τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες, όπως και την μεγαλύτερη κατοχή (70%), αλλά το Βέλγιο έχει την καλύτερη επίθεση (30 γκολ) και τις περισσότερες προσπάθειες (178).

Ο Ισραηλινός Εράν Ζάχαβι με 11 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ έως τώρα, ο Ολλανδός Μέμφις Ντεπάι έχει τις πιο πολλές ασίστ (7), ο Βέλγος Τόμπι Αλντερβάιρελντ τις περισσότερες πάσες (727) και ο τερματοφύλακας της Μάλτας, Ανρί Μπονέλο τις πιο πολλές αποκρούσεις (40).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι οπαδοί της Αρσεναλ γκρινιάζουν και δείχνουν την “έξοδο” στον Παπασταθόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: