Έτοιμη και γεμάτη μνήμες από το παρελθόν η νέα πλατεία Ομόνοιας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα

File Photo. Η Ομόνοια στα 60’s. Ο Κ. Μπακογιάννης υπόσχεται νέα πλατεία με μνήμες από το παρελθόν. Via Twitter




Έτοιμη θα είναι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η «νέα» Πλατεία Ομονοίας σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Ο ίδιος προανήγγειλε ριζική αλλαγή του σχεδίου προϊδεάζοντας ότι «Θα μας γυρίζει πίσω μνήμες που έχουμε», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιπλέον ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, με πάνω από δύο χιλιάδες δωμάτια: «Η Ομόνοια είναι τοπόσημο, ξαναζωντανεύει και πρέπει να τρέξουμε» επισήμανε.

Προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα διατεθούν 40 εκατομμύρια ευρώ για έργα στα πεζοδρόμια της πόλης και 42 εκατ. ευρώ για ασφαλτόστρωση μέσω δημοπρασιών.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 150 αισθητήρες σε διαβάσεις αναπήρων, ώστε εάν σταθμεύουν εκεί αυτοκίνητα, θα καλείται αυτόματα η δημοτική αστυνομία.

O δήμαρχος δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να αποδώσει στον Δήμο το Πεδίον του Άρεως. Όπως είπε στο Πεδίον του Άρεως περιπολούν όχι μόνο αστυνομικοί αλλά και ιδιωτική αστυνομία. Έργα θα γίνουν επίσης σε Εθνικό Κήπο και Λυκαβηττό.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι πλένονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά οι κάδοι σκουπιδιών. Ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνονται 300 νέοι εργαζόμενοι, και την προμήθεια νέου εξοπλισμού όπως 14 μηχανήματα, πιεστικά πλυστικά, για να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες. «Σε 1 με 1,5 μήνα οι εργαζόμενοι αποκτούν στολές για την ασφάλεια και την υγεία τους όχι τόσο για την εμφάνισή τους» εξήγησε.

«Καθαρίσαμε 18.000 φρεάτια πριν τη βροχή και 1.000 επισκευάζονται και γι’ αυτό δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα στην πόλη από την κακοκαιρία» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Ελεεινά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

«Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι χρονολογίας 2002, είναι ελεεινά και πολλά μέρη είναι σκοτεινά. Η πλατεία στα Θυμαράκια στα Πατήσια είχε πέρυσι ένα μικρό Άγιο Βασίλη, ένα κέτσαπ, ήταν σα να μη νοιαζόμαστε, όλο αυτό έβγαζε ανισότητα. Δέκα πέντε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και ιδρύματα θα συμβάλουν στον διάκοσμο της πόλης τις γιορτές σημείωσε στο πλαίσιο αυτό, κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: Skai.gr

Στόχος μας το rebrand της Αθήνας και της Ελλάδας, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: