Εθνικό Συμβούλιο εν όψει Τριμερούς και άφιξης Λουτ: Προβληματίζει η στάση της Άγκυρας

File Photo: Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για τις 10 το πρωί σήμερα συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η τριμερής συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου καθώς και η άφιξη της ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ εντός των ημερών θα τεθούν επί τάπητος προς συζήτηση.

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει σε δηλώσεις του ότι “επί του παρόντος αναμένεται (η κ. Λουτ) να επισκεφθεί την Κύπρο ενδεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, και η συνάντηση της μαζί μου έχει οριστεί στις 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα”.
  • Σημείωσε ότι “είναι μια προετοιμασία που γίνεται ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, με τον ΓΓ των ΗΕ” ενώ ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την τριμερή, ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξουν αποτελέσματα “αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς”.

Εξάλλου, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για συνεργασία από την Άγκυρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο “για τις πληροφορίες που έχουμε και εν συνεχεία, εν ανάγκη, θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/11/2019

Απάντηση της Ελλάδας στον Τούρκο πρέσβη για το Κυπριακό: Το διεθνές δίκαιο βάση της διευθέτησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: