Επιτροπή της Βουλής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: Παρέστη και ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

File Photo: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Φανάρι, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, Ιωάννης Αμανατίδης, αντιπρόεδρος, Κώστας Σκανδαλίδης, γραμματέας, Γεώργιος Καρασμάνης, Εμμανουήλ Συντυχάκης και Μαρία Απατζίδη, μέλη, με τον γ.γ. της Βουλής, Γεώργιο Μυλωνάκη, την προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Αγγελική Ματζαβίνου, καθώς και τον γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη, τους οποίους συνόδευε ο πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Γεώργιος Γαϊτάνης, εξέφρασαν τον σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας για τον μακραίωνο θεσμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο σχετικά με το ενδιαφέρον της για τον απανταχού Ελληνισμό.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε θερμά τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους άλλους πολιτικούς και υπηρεσιακούς πα-ράγοντες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μακραίωνη προσφορά και την πολυδιάστατη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο, στο πλαίσιο των κανονικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών του, υπηρέτησε και υπηρετεί την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος σε ηλικία 91 ετών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: