Επίθεση πειρατών σε ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο: Κρατούν όμηρο έναν Έλληνα [χάρτης]




Πειρατές επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο ελληνικό πετρελαιοφόρο «ΕLKA Αριστοτέλης», που έπλεε στα ανοιχτά του Τόγκο, συλλαμβάνοντας ως ομήρους το πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ένας Έλληνας.

Τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, έχουν απαχθεί συνολικά, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, είναι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιώτες φύλακες, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Με πληροφορίες από Διεθνή ΜΜΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χάος στο Ιράκ: 4 νεκροί σε διαδηλώσεις στην Κερμπάλα, αποκλεισμένα λιμάνι-πετρελαιοπηγές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: