Επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

File photo:Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι. Photo: Nikos Papachristou, Ecumenical Patriarchate




Επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται το Φανάρι προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του ιδρυτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Η παπική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Χριστιανική Ενότητα, και μέλη της τον Αρχιεπίσκοπο Paul Fitzpatrick Russell, αποστολικό νούντσιο στην ‘Αγκυρα, τον επίσκοπο Brian Farrell, γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Χριστιανική Ενότητα, και τον π. Andrea Palmieri, υπογραμματέα του ιδίου Συμβουλίου, έγινε δεκτή, σήμερα, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος. Συζητήθηκαν θέματα της ζωής των δύο Εκκλησιών και της μαρτυρίας τους στον σύγχρονο κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή ο Αλεξανδρείας για συλλείτουργο με Βαρθολομαίο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: