Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή πορεία του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας

File Photo: “Ποτέ άλλοτε ένας πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε σε πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο”, σχολιάζει ο Πάνος Ρήγας. ΑΠΕ- ΜΠΕ, STR
Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής τους μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή πορεία μνήμης για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μάλιστα ο τέως Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και Πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, με ανάρτησή του στο twitter σχολιάζει πως ποτέ άλλοτε ένας πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε σε πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει: “46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.
Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί.

Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας.

Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας”.

Φυσικά, μετά την γνωστοποίηση για τη συμμετοχή Τσίπρα στην πόρεια, ακολούθησε μπαράζ σχολίων σε κοινωνικά δίκτυα.

Με πληροφορίες από reader.gr

Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο από αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal