Επιχείρηση της αστυνομίας στο Πεδίο του Άρεως εναντίον μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου

Μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε η αστυνομία στο Πεδίο του Άρεως. Φωτογραφία OPEN TV




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, από το 2006 και είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, στην Αθήνα.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη η συνάδελφος Μίνα Καραμήτρου από την εκπομπή “Τώρα Ότι Συμβαίνει” του καναλιού OPEN.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάληψη στο κτίριο, που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είχε γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν κοντάρια, ενώ σημειώθηκε και ένας μικρός διαπληκτισμός μεταξύ των ατόμων και των αστυνομικών, χωρίς να πάρει διαστάσεις.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η συνάδελφος Μίνα Καραμήτρου μετέδωσε από την εκπομπή Τώρα Ότι Συμβαίνει του καναλιού OPEN, ότι οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση κοντά στο Πεδίο του Άρεως, στην οδό Μαυροματαίων.

Στόχος τους ειναι μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και ειδικά ένα κτίριο στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο. Η συνάδελφος είπε ότι το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια.

Σύμφωνα με το OPEN, οι πάνοπλοι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο κτίριο, συνέλαβαν 4 άτομα, δύο γυναίκες και δύο άντρες, που χαρακτηρίζονται αντιεξουσιαστές. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στην Αστυνομική Διεύθυνση για ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τους χώρους του κτιρίου, το οποίο πρόκειται σε λίγο να σφραγιστεί.

Μεταφέρονται 1.000 αιτούντες άσυλο από νησιά στην ενδοχώρα: Έως 1% του πληθυσμού ανά νομό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: