Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα για κάπνισμα στην Αττική: Από 100 ευρώ, συνοδεία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

File Photo: Από τους ελέγχους βεβαιώσαμε 46 παραβάσεις. Θέλω να συγχαρώ πολίτες και καταστηματάρχες καθώς το ποσοστό συμμόρφωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 90%”, είπε ο κ.Δαγκλής.. Photo via Unsplash, @thisisflik, Steven Pahel




Στη Νέα Σμύρνη βεβαιώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι πρώτες παραβάσεις μετά την έναρξη της καμπάνιας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ σε επιχειρηματίες και 100 ευρώ σε καπνιστές θαμώνες. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν  σε 10 καταστήματα και σε τρία από αυτά αυτών βεβαιώθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ για κάθε επιχειρηματία και 100 ευρώ για κάθε καπνιστή θαμώνα.

Τα πρόστιμα βεβαίωσαν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως παρατήρησε ο κ. Μπίνης ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει το ποσοστό που είχε καταγραφεί πριν από την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου σύμφωνα με το οποίο το 70% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σημείωσε επίσης, ότι «αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το 1142 εκπονείται ένα πρόγραμμα ελέγχων με κάλυψη σε όλη την επικράτεια έτσι ώστε να εμπεδώσουμε το αίσθημα εφαρμογής του νόμου».

Σε κάθε περίπτωση στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων είπε ο κ. Μπίνης και διευκρίνισε ότι «τα πρόστιμα πληρώνοντας ηλεκτρονικά μέσω ΑΑΔΕ έτσι ώστε να είναι εύκολος ο τρόπος πληρωμής».

Με πληροφορίες από Skai.gr

Πήρε… φωτιά το 1142: Περισσότερες από 200 κλήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: