Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Ένταση, δακρυγόνα, τραυματίες, τα ΜΑΤ στο προαύλιο [video, photos]

File Photo: Aστυνομικές δυνάμεις στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ). ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νέα ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πατησίων όταν αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν από τον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ) και δέχτηκαν αντικείμενα από ομάδα νεαρών που ήταν έξω.

Στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου παραμένουν νεαρά άτομα που έχουν αναρτήσει πανό ενώ η Πατησίων είναι κλειστή.

Εν τω μεταξύ, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επεισόδια το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ξεκίνησαν εκτός της ΑΣΟΕΕ όταν και έγιναν ρίψεις μολότοφ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη χημικών. Στη συνέχεια, η ομάδα αγνώστων μπήκε εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος για να ακολουθήσει, όπως βλέπουμε και στο βίντεο, η είσοδος των ΜΑΤ εντός του προαυλίου.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα.

Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ).

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινό “λουκέτο” στην ΑΣΟΕΕ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου που ανακοίνωσε ότι η ΑΣΟΕΕ θα μείνει κλειστή από σήμερα Δευτέρα (11.11.2019) έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

“Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση“.

Η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ και τα ευρήματα

Η έφοδος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (10.11.2019) στην ΑΣΟΕΕ έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ.

Οι έρευνες κράτησαν ώρες και λίγο πριν από το μεσημέρι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τα ευρήματά της στην ΑΣΟΕΕ. Οι έρευνες έγιναν σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Στους ίδιους χώρους όπου έγιναν οι έρευνες, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναστολή λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ έως τις 17 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: