Επεισόδια στα Εξάρχεια με βόμβες μολότοφ και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ: Δυο προσαγωγές

Ανδρες των ΜΑΤ μπροστά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών για εκκένωση σπιτιού δίπλα στην ΑΣΟΕΕ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, μετά την λήξη διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές για την εκκένωση του κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ.

Ομάδες ατόμων από την διαμαρτυρία επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Δύο άτομα προσήχθησαν.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Το κτίριο που είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), τελούσε υπό κατάληψη από το 2006. Το κτίριο εκκενώθηκε σήμερα ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας η οποία επίσης συνοδεύτηκε από επεισόδια που πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές.

Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν τέσσερα άτομα (δύο αλλοδαποί άνδρες, μία αλλοδαπή γυναίκα και μία ημεδαπή), οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Πεδίο του Άρεως εναντίον μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: