Ενθερμη στήριξη Σι Τζιπίνγκ για τα Γλυπτά: Οχι μόνο συμφωνώ, αλλά θα σας στηρίξουμε να επιστρέψουν

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Μία άνευ προηγουμένου, δημόσια, εκδήλωση στήριξης στο πάγιο ελληνικό αίτημα για επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα προσέφερε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μιλώντας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ απευθυνόμενος προς τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Κίνας προέβη στη δήλωση αυτή μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε σήμερα για περίπου μία ώρα.

Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου του για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: