Κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια με 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές- Ενταση σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα

FILE PHOTO: Από επεισόδια στα Εξάρχεια.ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές προχώρησε συνολικά η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Είκοσι από τις συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, 6 σημειώθηκαν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και άλλες 2 έγιναν στην πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Η ένταση που επικράτησε στην περιοχή των Εξαρχείων προκλήθηκε όταν ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να πετούν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ .

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών στην προσπάθεια να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Πάνω από την περιοχή πετούσε διαρκώς ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Ένταση επίσης επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άτομα που είχαν μείνει πίσω όταν πέρασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα και εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κινήθηκαν προς την περιοχή της Ροτόντας και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αρριανού, η οποία σβήστηκε άμεσα από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλης έντασης επεισόδια.

Για τις μικροεντάσεις που προκλήθηκαν συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί δώδεκα άτομα.

Δεν έλειψαν πάντως και τα ευτράπελα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο ατόμων που προσήχθησαν τα οποία ήταν με τα ποδήλατα τους, τα οποία και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης περίπου στις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια της μίας εκ των δύο πορειών που οργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, φθάνοντας στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ερμού, κοντά στην αστυνομική διεύθυνση, πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους ακολουθούσαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Thessnews

Μαζικές οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, δεν έλειψαν και φέτος οι επιθέσεις κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: