Ένοπλος άνοιξε πυρ σε χώρο στάθμευσης σχολείου στο Βανκούβερ: Δύο τραυματίες

FILE PHOTO: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ. EPA, LARRY W. SMITH




Ένας άνδρας πυροβόλησε δύο ενήλικους στον χώρο στάθμευσης πρωτοβάθμιου σχολείου στην πόλη Βανκούβερ (Ουάσινγκτον) και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς πριν ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι, γνωστοποίησε το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Κλαρκ, που έκανε λόγο περί ενός συμβάντος που συνδεόταν με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

  • Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητή ή μελών του προσωπικού στο περιστατικό έξω από το σχολείο Σάρα Τζ. Άντερσον, σύμφωνα με την αστυνομία και τις σχολικές αρχές του Βανκούβερ.

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 15:15 όταν ο άνδρας προσέγγισε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και πυροβόλησε επιβαίνοντες σε αυτό, δήλωσε ο Μπρεντ Γουαντέλ, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της Κομητείας.

Μόλις η αστυνομία έλαβε περιγραφή του δράστη και του αυτοκινήτου του, άρχισε να τον καταδιώκει. Ο ύποπτος σταμάτησε το όχημα του και βγήκε από αυτό, σύμφωνα με τον Γουαντέλ. «Όταν βοηθοί [του σερίφη] βρέθηκαν αντιμέτωποι μαζί του, έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι του κι αυτοπυροβολήθηκε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γουαντέλ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάσταση των θυμάτων ή να επιβεβαιώσει εάν ο δράστης είναι νεκρός ή όχι, περιοριζόμενος να πει ότι και οι τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Σε βάρος του υπόπτου και ενός από τα θύματα είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, ενώ ο ύποπτος είχε αποφυλακιστεί προ ημερών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη.

Δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν ο δράστης άνοιξε πυρ και μεταφέρθηκαν στο σχολικό κτίριο σώα, διευκρίνισε ο Γουαντέλ. Άλλο ένα παιδί, που συνδεόταν με τα θύματα, βρισκόταν μέσα στο σχολείο όταν εκτυλίχθηκε το συμβάν.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απειλεί σπίτια στην Καλιφόρνια: Οι Αμερικανοί πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με πυρκαγιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: