Ενωμένοι Δημοκράτες σε Αναστασιάδη-Ακιντζί: Αδράξτε την τελευταία ίσως ευκαιρία για επανένωση

File Photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί. ΚΥΠΕ, Σταύρος Ιωάννίδης




Οι Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αδράξουν την τελευταία ίσως ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου και να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνημένους όρους αναφοράς για την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή τους, ενόψει της συνάντησής τους με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ στις 25 Νοεμβρίου 2019, ο Ενωμένοι Δημοκράτες εκφράζουν την πεποίθηση ότι «τυχόν αποτυχία αυτής της συνάντησης, μπορεί να σημαίνει ότι μετά δεν θα μπορούμε να μιλούμε πια για προσπάθειες επανένωσης της πατρίδας μας, αλλά πλέον για τους όρους της διχοτόμησης».

Προσθέτει ότι «είναι καιρός να βαδίσουμε στο μέλλον ως ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος με αφοσίωση στις ευρωπαϊκές αρχές της Ειρήνης, της συνεργασίας, της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ισότητας και πάνω από όλα με σεβασμό στους ίδιους τους πολίτες μας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Αναβρασμός στα κατεχόμενα μετά από το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους: Απάντηση ΕΛΑΜ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: