Έκπληξη από τον Πιτ Μπούτιτζετζ: Προηγείται στη κούρσα των Δημοκρατικών στην Άιοβα

Ο Πιτ Μπούτιτζετζ προηγείται ενόψει της εσωκομματικής κούρσας των Δημοκρατικών στην Άιοβα. EPA, GARY HE




Ο δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνας, ο Πιτ Μπούτιτζετζ, εξασφαλίζει καθαρό προβάδισμα στην Άιοβα επί των άλλων υποψηφίων στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Αυτό καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Mediacom που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Des Moines Register και του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Στην Άιοβα θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών, τον Φεβρουάριο.

Κατά τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό του δείγματος που υποστηρίζει τον Μπούτιτζετζ αυξήθηκε αλματωδώς, στο 25%, ή κατά 16 εκατοστιαίες μονάδες, από την προηγούμενη φορά που είχε διενεργηθεί η κυλιόμενη δημοσκόπηση, τον Σεπτέμβριο [1].

Για τη δεύτερη θέση φαίνεται πως θα δώσουν μάχη η γερουσιάστρια της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν (16%), ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς (15% έκαστος). Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, η Γουόρεν βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί κατά 6 μονάδες, ο Μπάιντεν επίσης καταγράφει απώλειες 5 μονάδων, ενώ αντίθετα ο Σάντερς βλέπει το δικό του ποσοστό να αυξάνεται κατά 4 μονάδες, σημειώνει το CNN.

1 Burlij, Terence, «Pete Buttigieg surges to first place in Iowa, new poll shows», CNN, 17η Νοεμβρίου 2019. Η πλήρης δημοσκόπηση [σε αρχείο .pdf]

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

«Προσγειωθείτε και αφήστε τις αριστερίστικες κορώνες» το μήνυμα Ομπάμα προς Δημοκρατικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: