Είμαστε ακόμα ζωντανοί είπε ο Κεμζούρα και εστίασε στην άμυνα του Ολυμπιακού

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Kestutis Kemzoura. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στην αμυντική προσήλωση του Ολυμπιακού, στάθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα, μετά την άνετη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ακόμα «ζωντανοί» και παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη και τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποια αμυντικά λάθη που έδωσαν εύκολα καλάθια με λέι απ στον αντίπαλο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε σπουδαία αμυντική προσπάθεια και πιέσαμε σωστά. Ήταν μεγάλο επίτευγμα για μας να κρατήσουμε την Αρμάνι στους 70 πόντους και τις 8 ασίστ, μακριά από τους μέσους όρους τους. Αυτό δείχνει ότι κάναμε κάτι καλό αμυντικά. Ένα ακόμη στατιστικό που με χαροποιεί είναι η κυριαρχία στα ριμπάουντ.

Ήξερα πως παρότι χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, το πιο σημαντικό ήταν η άμυνα. Οι παίκτες το έκαναν και έτσι βρήκαμε και ρυθμό στο ανοιχτό γήπεδο και μακρινά σουτ. Είμαι χαρούμενος γιατί έπαιξαν και οι δώδεκα παίκτες και έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο αυτό. Ο Παπανικολάου και ο Μιλουτίνοβ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κάνουν πράγματα που ίσως δεν φαίνεται στους αριθμούς. Ο Σπανούλης είναι ο… Σπανούλης.

Είμαι χαρούμενος για τον Κόνιαρη, τον Τσέρι επίσης και τον Βεζένκοφ, παιδιά που δεν παίζουν πολύ αλλά βγήκαν μπροστά και μας έδωσαν ενέργεια. Για μας είναι καλό σημάδι αυτό. Ευχαριστούμε και για τον κόσμο, που μας έδωσε πολλή ενέργεια και μας βοηθά πολύ. Είμαστε χαρούμενοι που τους κάνουμε χαρούμενους», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε αναφερόμενος στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό:

«Ξέρουμε τι μας περιμένει, αλλά το έχω πει πολλές φορές. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν είμαι τόσο καλός προπονητής στο να σχεδιάζω 3-4 ματς μπροστά. Είχαμε εστιάσει στην Αρμάνι μέχρι τώρα. Αν τελείωνε η Ευρωλίγκα σήμερα θα ήμασταν εκτός playoffs, αλλά το καλό είναι πως δεν τελειώνει, άρα είμαστε ακόμα ζωντανοί. Δεν μπορώ να μιλήσω για τακτικές, αλλά είμαι σίγουρος πως πέρα από αυτές το ντέρμπι θα κριθεί από την σκληράδα. Όλα σχετίζονται.

Στην Ευρωλίγκα και ειδικά σε τέτοια ματς, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, δεν μπορείς να είσαι σκληρός. Δουλειά μου είναι οι παίκτες να ξέρουν τι κάνουμε και να είναι συγκεντρωμένοι. Μετά θα φέρουμε την σκληράδα και τον δυναμισμό. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα πάμε και θα κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Ίσως είμαι κακός προπονητής. Αλλά μπορώ να υποσχεθώ πως θα παλέψουμε από την αρχή ως το τέλος και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για το γεγονός ότι πέρασε μεγάλο διάστημα του αγώνα καθιστός στον πάγκο είπε: «Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Θέλω να είμαι δίπλα στους συνεργάτες μου για να τους ακούω και να μιλάμε. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο».

Όσο για το ποσοστό που θεωρεί πως η ομάδα του έχει αφομοιώσει την φιλοσοφία του, τόνισε: «Δεν μπορώ να σας δώσω νούμερο. Είναι μια καθημερινή διαδικασία, αρχικά στις προπονήσεις και μετά στους αγώνες. Έχουμε μια συνέχεια από το παρελθόν, όπως ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη ή τον Μιλουτίνοβ. Τώρα προσπαθούν να μπουν και παίκτες όπως ο Κόνιαρης. Ό,τι δεν είναι σπασμένο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ένα άλλο ζευγάρι που ταιριάζει είναι ο Ρότσεστι και ο Μπάλντγουιν. Πρέπει όμως να βρούμε τον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τον Τσέρι και τον Πάντερ. Σήμερα μας έδωσε πράγματα και ενέργεια και ο Βεζένκοφ. Υπάρχει μια βάση αλλά είμαστε νέα ομάδα. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνεις μια ομάδα πρωταθλήτρια, αλλά δεν μου αρέσει να κοιτάζω τόσο μπροστά».

Τέλος, για το αν επηρεάζεται η ομάδα και ο ίδιος από όσα έχουν γραφτεί πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση, είπε: «Δεν ξέρω αν ασχολούνται οι παίκτες μου ή αν διαβάζουν όσα λέγονται. Εγώ δεν ασχολούμαι με τα social media. Δεν χρειάζεται να ακούσω κάποιον άλλον, ξέρω αν κάνω κακή δουλειά. Όταν η ομάδα μου δεν παίζει σωστά εγώ φταίω και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Εγώ υποφέρω. Όταν κερδίζεις όλα είναι εντάξει, όταν χάνεις είναι δύσκολα. Η κριτική δεν είναι κακή, αν είναι εποικοδομητική. Δεν είναι ευχάριστο να το ακούς, αλλά αν σε βοηθά να εξελίσσεσαι είναι θετική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Με διάρκεια στην άμυνα και «εκρήξεις» στην επίθεση ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι 91-70

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: