«Διπλό» της Ζαλγκίρις επί της Φενέρ που… βυθίζεται, πρώτη νίκη για Βαλένθια στην Ισπανία

Από το παιχνίδι της Βαλένθια με τη Βιλερμπάν. EPA, Miguel Angel Polo




Με ήρωα της αναμέτρησης τον Μάριους Γκριγκόνις, η Ζαλγκίρις Κάουνας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φενερμπαχτσέ, «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς η οποία μετράει πλέον ρεκόρ 1-5. Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 79-76, για την 6η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 3-3.

Οι Τούρκοι βρέθηκαν στο +7 (76-69) ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη, αλλά η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αποφασισμένη για το «διπλό». Με σερί 10-0 και τον Γκριγκόνις να σημειώνει τους 7, μαζί με το δίποντο του… προσπεράσματος στα 9΄΄, αλλά και τις βολές της νίκης (2/2), οι Λιθουανοί πανηγύρισαν μία τεράστια εκτός έδρας επιτυχία.

Πρώτος σκόρερ των νικητών και MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Λιθουανός γκαρντ με 19 πόντους, ενώ ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο γνώριμος μας, Ζακ ΛεΝτέι, με 16. Από τη Φενερμπαχτσέ ξεχώρισε ο Νάντο Ντε Κολό με 29 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας άγγιξε το νταμπλ νταμπλ σε πόντους (13) και ασίστ (9).

Στην Ισπανία, η Βαλένθια εξαργύρωσε την παραγωγικότητα του δευτέρου ημιχρόνου, σπάζοντας το… ρόδι στην Ευρώπη (ρεκόρ 1-5). Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 81-72 της Βιλερμπάν, η οποία έχασε τη μάχη των ριμπάουντ και έβλεπε τους Λιβιό Ζαν-Σαρλς, Αντουάν Ντιό να είναι απελπιστικά μόνοι στην επίθεση με 20 και 17 πόντους, αντίστοιχα… Με την αποψινή ήττα οι Γάλλοι υποχώρησαν σε 3-3. Κορυφαίος των νικητών ο Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πρόστιμο 12.750 ευρώ στον Ολυμπιακό για υβριστικά συνθήματα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: