Δεν υπάρχει έλεος: Ο Ακσόι δίνει στην Ελλάδα «μαθήματα» ανθρωπισμού για τους μετανάστες

File Photo: O Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμι Ακσόι. Photo via Youtube




Με μια άκρως προκλητική και διαστρεβλωτική δήλωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χάμι Ακσόι, απαντά στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την κατάσταση στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Ακσόι, κάνει λόγο για χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την Ελλάδα και κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για «στρέβλωση των γεγονότων, αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις».

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται:

Σε σύγκριση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό επίπεδο διέλευσης μειώθηκε κατά 94% χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για τις χώρες που βρίσκονται στις μεταναστευτικές διαδρομές καθώς και για την Ελλάδα να εφαρμόσουν “μηδενική μεταναστευτική πολιτική” και να αγνοήσουν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που υφίστανται τις συνέπειες της μετανάστευσης πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Οι Έλληνες ομόλογοί μας καθώς και η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να πιέζονται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία σε αυτό το θέμα θα αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα αντί να προπαγανδίζει κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να,

  • Βελτιώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, οι οποίες καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς,
  • Τερματίσει την πρακτική προώθησης των μεταναστών, η οποία αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο,
  • Μην χρησιμοποιούν όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τους αντιμετωπίζουν απάνθρωπα,
  • Δείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: