Δεν πρόκειται να επιστραφεί το Βαρώσι δήλωσε ο Τατάρ: Μας στηρίζει και η Τουρκία

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. @Sigmalivecom




Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή χθες ο ψευδο-«πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν στους Ε/κ τα Βαρώσια.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, ο Τατάρ ανέφερε ότι τα Βαρώσια είναι περιουσία του ΕΒΚΑΦ. «Από δω και στο εξής δεν σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε τα Βαρώσια», είπε.

Ανέφερε ότι γίνεται η καταγραφή της περίκλειστης πόλης, υπάρχουν αποφάσεις στα κατεχόμενα. Όλα αυτά θα ληφθούν, πρόσθεσε, συστήνοντας προσοχή σε όσα πρέπει να γίνουν, λέγοντας ότι και η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» θα ενεργοποιηθεί και η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 1 – 2 χρόνια.

Σημείωσε μάλιστα, λαμβάνει στήιξη και από την Τουρκία που είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Η… έκθεση του Οζερσάι

Στα χέρια του βρίσκεται η έκθεση της ομάδας καταγραφής για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, δήλωσε ο ψευδο-«υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν αποφασίσει να προβούν σε βήματα ώστε το ζήτημα να γίνει κατανοητό διεθνώς.

Ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες συνεχιζόμενες διαδικασίες στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι προσπαθούν να «προχωρήσουν σωστά» αυτές οι διαδικασίες και οι Τουρκοκύπριοι να κατανοηθούν σωστά. Αυτές οι προσπάθειες, συνέχισε, γίνονται μέσω ειδικών νομικών συμβούλων μέσω του γραφείου «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους στο Στρασβούργο.

Τουφάν Ερχιουρμάν

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για τα Βαρώσια πρέπει να ληφθούν υπόψη και υπενθύμισε ότι σε αναφορά του στις 9 Οκτωβρίου 2019 το ΣΑ επαναβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ενέργεια στην περίκλειστη πόλη που να μην συμμορφώνεται με τα ψηφίσματα, την σημασία της εφαρμογής των οποίων υπογράμμισε.

«Εάν δεν ασχοληθούμε σοβαρά με τόσο σημαντικά θέματα όπως τα Βαρώσια, αυτό είναι σημαντική ένδειξη ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τα βήματα για να βρούμε μια ολοκληρωμένη λύση, που θα μας βοηθήσει να λύσουμε τα προβλήματα ένα-ένα και δεν θα να λάβουμε τα μέτρα που θα μας εντάξουν στο διεθνές δίκαιο και την κοινωνία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ράπισμα Σασόλι σε Τσαβούσογλου για κυπριακή ΑΟΖ: Είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: