Χρηματοκιβώτιο στην οικία του Πατριάρχη έψαχναν οι διαρρήκτες σύμφωνα με καταθέσεις τους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, MotionTeam, ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ




Οι διαρρήκτες δεν ήξεραν ότι ήταν το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη εκείνο που προσπάθησαν να διαρρήξουν, δήλωσαν στις πρώτες τους καταθέσεις στην αστυνομία κατά την ανάκριση τους. Ανέφεραν πως έφυγαν όταν δεν μπόρεσαν να βρουν χρηματοκιβώτιο στο σπίτι.

Σύμφωνα με πηγές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, οι εν λόγω διαρρήκτες μέσα σε 13 μέρες είχαν μπει σε 11 σπίτια στο Καρτάλ, Σκούταρι, Χαλκηδόνα, Μπεσικτάς, Σαρίγερ και Μπέικοζ.

Η τουρκική αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας είδε τα νούμερα του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην οικία πατριάρχη. Χθες το βράδυ η αστυνομία είχε πληροφορία ότι το αυτοκίνητο κινείτο στην περιοχή του Μάλτεπε και αμέσως τους ακολούθησε. Στη συνοικία Καρτάλ Ντράγκος η αστυνομία τους κάλεσε να σταματήσουν αλλά δεν συμμορφώθηκαν. Τους συνέλαβαν όλους, εκ των οποίων τον ένα τραυματισμένο.

Η ανάκριση τους συνεχίζεται. Χαρακτηρίζονται ως αδίστακτοι διαρρήκτες οι οποίοι επιλέγουν σπίτια πολυτελείας και επαύλεις. Στα Θεραπεία όπου βρίσκεται το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη μπήκαν σε αρκετά σπίτια και έκαναν διαρρήξεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Βρέθηκαν δύο όπλα στην κατοχή των συλληφθέντων για τη διάρρηξη στο σπίτι του Βαρθολομαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: