Basket League: Εν αναμονή της άφιξης Πιτίνο ο ΠΑΟ με Ηρακλή, το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

File Photo: Ο Νίκος Καλάθης του Παναθηναϊκού. EPA, ANATOLY MALTSEV




Στις 15:45 αρχίζουν τέσσερις αγώνες το Σάββατο (23/11). Στο ντεμπούτο του Άντονι Χίκι, η Λάρισα υποδέχεται τον Ήφαιστο Λήμνου, με στόχο την 3η νίκη της και 2η εντός έδρας.

Στην πρώτη εμφάνιση του με τη φανέλα της Λάρισας, ο Χίκι χρειάζεται έναν πόντο για να φτάσει τους 400 πόντους στην Basket League και τρία εύστοχα δίποντα για να φτάσει τα 100. Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει αγωνιστεί στον Απόλλωνα Πατρών και στο Ρέθυμνο στο παρελθόν. Στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία των Θεσσαλών, η Λάρισα πέρασε νικηφόρα από τη Ρόδο και θα τα δώσει όλα για μία ακόμη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα. Tη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του και 5η στο σύνολο αναζητά ο Ήφαιστος Λήμνου. Οι νησιώτες επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα με μία επιβλητική νίκη επί του Άρη (85-59) για την 7η αγωνιστική και είναι φαβορί στο κλειστό της Νεάπολης.

  • Εντός προγράμματος ήταν η ήττα του Ιωνικού Νικαίας στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με τους Νικαιώτες να έχουν μπροστά τους «ντέρμπι» απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν». Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει έναν βαθμό περισσότερο από τους Ροδίτες, στοχεύει να τερματίσει όσο ψηλότερα στην κανονική περίοδο και να συμμετάσχει στα πλέι οφ, στη χρονιά της επανόδου του στα «μεγάλα σαλόνια». Από μία… απρόσμενη ήττα και μάλιστα στην έδρα του από τη Λάρισα προέρχεται ο Κολοσσός. Η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» έχει… χαμογελάσει μόνο μία φορά φέτος μακριά από το κλειστό Καλλιθέας Ρόδου και σε μία προσπάθεια να… ρεφάρει για το αρνητικό αποτέλεσμα στο ματς με τη Λάρισα, αναζητά μια μεγάλη εμφάνιση και «διπλό» στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας.

Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο, με ρεκόρ 2-5 αμφότεροι. Καθώς διακυβεύεται η παραμονή τους στην Basket League, η μεταξύ τους αναμέτρηση στο κλειστό της Πυλαίας ανήκει στους “win or die” αγώνες για τις δύο ομάδες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από άνετη επικράτηση με 93-78 απέναντι στη Σαραγόσα στο Basketball Champions League, με τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Κώστα Χαραλαμπίδη, να ζητά από τους παίκτες να μην γιορτάσουν το βράδυ της Τετάρτης (20/1), αλλά να περιμένουν το παιχνίδι του Σαββάτου (23/11) με το Ρέθυμνο.

  • Αδιαφιλονίκητο φαβορί προβάλει ο Προμηθέας υποδεχόμενος στην Πάτρα τον Πανιώνιο. Οι Αχαιοί βρίσκονται στο +3 από τους «κυανέρυθρους» και έχουν την ψυχολογία στα ύψη, αφού μετά τη νίκη επί της Ουλμ (82-77) σε συνδυασμό με την ήττα της Βίρτους Μπολόνια, βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή του Α΄ ομίλου του Eurocup. Στον αντίποδα, η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ ηττήθηκε στο Λαύριο (71-77) το περασμένο Σάββατο (16/11) και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε τετραπλή ισοβαθμία με Ρέθυμνο, Λάρισα και ΠΑΟΚ.

Στις 17:45, το Σάββατο (23/11), η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο κλειστό του Λαυρίου. Η Ένωση προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τη Ράστα Βέχτα για το BCL, αλλά το χειρότερο ήταν πως έχασε για 6 εβδομάδες τον νεοαποκτηθέντα Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ο φόργουορντ της Ένωσης υπέστη κάταγμα τετάρτου μετακαρπίου στο δεξί χέρι και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έμεινε χωρίς ένα ακόμη «όπλο», αφού εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Κέντρικ Ρέι και Στέφαν Γιάνκοβιτς. Αν και πέρασε νικηφόρα από το Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή για την 7η αγωνιστική η ΑΕΚ, ο επόμενος αντίπαλός της είναι πιο ισχυρός και θα πρέπει να δώσει «μάχη» για να επιστρέψει με το «διπλό». Το Λαύριο από την άλλη έχει κάνει θετικό ξεκίνημα φέτος, συλλέγοντας 12 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές με 5 νίκες – 2 ήττες και με τη βοήθεια των φιλάθλων του, έχει στόχο μία 3η εντός έδρας νίκη.

  • Την Κυριακή (24/11), ο ουραγός Άρης υποδέχεται το Περιστέρι στις 17:00, με τη ζυγαριά να γέρνει προς την πλευρά των «κυανοκίτρινων». Oι Θεσσαλονικείς υπέστησαν βαριά ήττα (85-59) από τον Ήφαιστο στη Λήμνο, μετρούν μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στην Α1 και το δεύτερο στον βαθμολογικό πίνακα Περιστέρι (6-1) δεν ενδείκνυται για αισιοδοξία ως προς την επίτευξη μίας δεύτερης. H ομάδα του Ηλία Ζούρου προέρχεται από ήττα με 3 πόντους, 72-69, από την Μπάμπεργκ, στην Brose Arena, για την 6η αγωνιστική του BCL.

H αυλαία της 8ης αγωνιστικής στην Basket League πέφτει με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ηρακλής, τη Δευτέρα (25/11, 19:00) στο ΟΑΚΑ. Εν αναμονή της άφιξης του Ρικ Πιτίνο στην Αθήνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, οι «πράσινοι» θα έχουν όρθιο στον πάγκο τους τον Γιώργο Βόβορα απέναντι στον «Γηραιό» και το μυαλό τους στο… ματς με την Μπασκόνια που ακολουθεί για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

8η Αγωνιστική (23-24/11/2019)

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Νεάπολης Λάρ. 15.45 Λάρισα-Ήφαιστος Λήμνου Σχινάς-Ψαριανός-Λόρτος (Βαρνάς)

Σοφία Μπεφόν 15.45 Ιωνικός Ν.-Κολοσσός Ρ. Σώμος-Παναγιώτου-Πουρσανίδης Κ. (Παλάτος)

ΠΑΟΚ 15.45 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Καρακατσούνης-Ανδρικόπουλος-Καλδίρης (Γκούμας)

Τόφαλος 15.45 Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος Πουρσανίδης Γ.-Σταματόπουλος-Τζιοπάνος (Θεοδωρόπουλος)

Λαυρίου 17.45 Λαύριο-ΑΕΚ Αναστόπουλος Π.-Μπήτης-Αναστόπουλος Α. (Τεφτίκης)

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Περιστέρι Παπαπέτρου-Τζαφλέρης-Παφίλης (Μήτσιου)

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής Τσαρούχα-Συμεωνίδης-Τσολάκος (Μπεσκάκη)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

========================

Παναθηναϊκός 14

Περιστέρι 13

Προμηθέας Πατρών 12

Λαύριο 12

Ιωνικός Νικαίας 11

Ήφαιστος Λήμνου 11

Κολοσσός Ρόδου 10

ΑΕΚ 10

Ηρακλής 10

Πανιώνιος 9

Ρέθυμνο 9

Λάρισα 9

ΠΑΟΚ 9

Άρης 8

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ποτσετίνο στους παίκτες της Τότεναμ: Το αντίο των παικτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: